Tuesday, December 20, 2011

Zoo Negara

After 2 weeks balik dari Turki, my parents and sister turun KL..
tujuan utama nak amek adik kat Melaka tu habis belajar..tinggal LI jer la..terus complete her studies..

sambil menyelam sambil minum air..
diorang siap gi melawat kawan pak kat Johor..
siap turun Singapore lagi..balik hari jer..

lepas tu baru naik balik ke Melaka angkut harta karun adik aku yg 6 thn dok sana...

dari kecik...adik yg last tu asyik..ma...jom la p  Z. O. O...dia tak sebut...tapi eja..
dulu ada lawatan sekolah pi zo..tapi dah makpak tak bagi..dia asyik dok ajak pi sendiri la tu..
akhirnya..sampai dah tua bangka ni baru dapat peluang..

warga mesia masuk zoo byr rm20..kalau include dgn insect section jadi rm 25..
dah naik harga wooo...yer la...binatang pun nak makan jugak kan...

awal2 pagi dah terpacak...
patutla spesis flaminggo ni tunggu sini..
pastu kejar lori yg baru sampai..
lori makanan uooolllsss...patutla..
tapi macam tak cukup makan jer..


ni baru  lepas dapat makan




ni nak zirafah macam terasing sekor..kurus sket..i kuarantin sbb tak sihat kot...



emu


ostrich


burung rajawali...cantik kan? macam silk..



ni dari jauh dah boleh nampak..striking gila color dia



oh deer!


singa pemalas atau bosan?
rupanya memang masa rehat dan tido dia 22 jam sehari!


agaknya rimau pun sama la kot...
rupanya pak aku takut both of them..siap jalan jauh lagi..
kami semua pakat gelak..
dia kata rimau boleh lompat jauh tau..
kami konpiden cakap tu ada kolam sebekum sampai pagar..
haiwan pemangsa ni kan tak kuat dalam air..dia tak attack org dalam air..
dia mesti tak masuk dalam air..

sekali..
baca info kat situ..
pak rimau suka main air kalau musim panas..erkkk...
aku mati2 ingat dia penakut air..


kijang


unta..camner ada kat sini...sesat ke?


orang utan..ada yg sekor tu layan blues..mengenang nasib ke apa..
tak amek lak gambar dia..


zebra..
boleh lak pak tanya..bukan zebra kaler hitam with white stripes ke?
naper nampak macam brown jer...
ni zebra asia kot...muahahahaha


badak sumbu


multi animal show..

anjing laut






binturung kot namanya



pandai depa train burung ni kutip duit org naa...


singa laut





pokok pisang hutan..tengok jantung pisang kat mana.terpacak ke atas yooo


badak air


bear


tapir


kambing


kura2





gajah



pandai cari makan...sebatang tebu rm3

souvenirs shop


penat jalan 3 jam dalam zoo yg berbukit2 ni..senaman lagi..

akhirnya..lunch di restoran Saba' cawangan Setiawangsa..
ni restoran masakan Arab




rasa sedap gak..ok la..but aku rasa aku lebih suka Al-Diafah...


No comments:

Post a Comment