Monday, December 19, 2011

Team building

cer bayangkan...aku sampai Mesia pagi Selasa..
mujur Rabu aku dah apply cuti sesiap..
Dan Sabtu pagi2 buta aku kena pi Teambuilding opis kat Taiping naik bas ramai2...

penat travel dan sakit2 kaki badan pun tak abis lagi...
dah terpaksa buat aktiviti menyakitkan badan lagi sekali...
nampak sangat malas excercise..huhu

nak wt camner..terpaksa....

sebelum tu..
group leader aku bersemangat sungguh..
ni lambang group..The Titans
motto..aku yg bagi..
'Team Biar Sempoi, Lawan Biar Menang'



registration..
baru aku perasan..ramai group yg menggunakan nama2 siri kartun...comel2..
contoh di bawah.. > Angry Bird..
ada team Smurf
ada Power Rangers


kenapala jam tetiba ni..nampak kat depan?
rupanya ada accident..lori terbalik kot...


group aku ada 12 org patutnya..
see..nampak tak gigih buat bendera kumpulan?
group leader hantar printing sticker..
Kak hani tolong  beli kain..
aku beli batang mop dan jahit kain tu...


malam tu...kami dapat task orientation..baca map..cari clue...
setiap group dapat peta kawasan..dapat compass..dapat torchlight..
nampak sangat aku cekpa baca peta...
tapi cari clue tu...melilau sekitar block hostel..
rupanya gantung kat pokok tepi hostel..sabor jer la..

ni nampak sangat dah letih ni..dah around midnite..
peluk tiang bendera dah..


jom bergambar sebelum daki Bukit Larut..


mereka ni naik...tapi aku tak...hahahahaha


aku posing before depa naik jer..
group aku 4 org tak naik..
masing2 tahu tahap kesihatan dan kemampuan diri..
daripada menyusahkan diri dan org lain masa mendaki..bak tak yah ikut..
aku ikut nasihat doktor..tak boleh hiking...ngehngehngeh..


walaupun kecik dan kurus...tak semestinya kita fit utk aktiviti mendaki..
itu la pentingnya senaman yg regular..proper warming up..
akibatnya...

ada team member yg kejang dua2 belah kaki sampai tak boleh jalan..
mujur kecik...takler semput org nak dukung...
hahaha...serius...kena dukung..bukti di bawah


kami yg kat bawah ni buat apa?
selain menyiapkan task yg di beri..
selain bergambar kat sini
aku tetap bersenam..ikut laluan bertar ni..
aku jogging..eh..jalan jer..2 round..bukan sampai atas..
sekerat jer..nampak gaya agak curam...aku patah balik..takut sakit lutut...hihi


malam tu kena wat persembahan..buat lagu mengisahkan tentang bukit larut..
group aku wat dikir barat jer..masa terhad..tak sempat nak praktis pun..


pastu ada indoor games..
ni main China bomb


pastu main pecahkan belon org...belon aku selamat ok...muahahahahaha


Ahadnya...pagi2 dah kena senaman..
ni main bola baling..


last sekali..kena urut2 rakan...




pastu mari kita beramazing race..
berjalan lah kome sekitar taman asik taiping ni.. 



konon nak tangkap ikan utk salah satu task..tapi tak jumpa ikan pun..


akhirnya..kami menggunakan teknik kemahiran..negotiation..
ada majilis/pameran agro..ke agro bazar ek?
ada display ikan2...
negotiate brother tu soh bagi ikan dia sekor..minta jual dia tak mau..sbb bukan utk di jual...hahahahaha


ada 4x4 nyer aktiviti kat bukit larut..
bukan 4WD yg berselut tu yg aku ushar..
tapi both these cars...hahaha


akhirnya...
menggunakan skill negotiating lagi...
kata dah penat berjalan...

aku selamba jer minta tumpang pickup dua org brother ni...
yer la..
selalu kalau nak pujuk kaum lelaki..konpem tugas pompuan utk mencairkannya kan....kan..?
muahahahahahaha


1st time woo berdiri kat belakang ni..
korang tau berapa org naik?

yes..12 org!!
yg lelaki dok dalam..kami yg pompuan berdiri belakang..
sbb laki sikit..pompuan ramai..tu pun 2 org jer team member lelaki yg turut sama berdiri kat belakang tu.. 



gila dah dekat tengahari..panas terik...sampai mata pun terpejam...ceh..
ni kat traffic light..
semua org pandang je kami..
dia kat situ ada sebuah kereta polis..ceh..guna penjodoh bilangan yg skema sungguh...sebuah kereta..hahaha
aku dah cuak..takut kena tahan jer..mujur tk..
tepi kiri tu penjara taiping...


kami team paling awal sampai...around kol 11am..
terus balik bilik mandi dan siap2 packing semua..
sbb nak ke dewan utk closing ceremony..

Team aku dapat tempat ke 3 keseluruhan..yey!
hadiah tak boleh blah...
'team paling tabah'
ni mesti gara2 pasal kaki kejang kat bukit larut tu...


akhirnya..perjalanan balik...
ada yg singgah mee udang mak jah kat kuala sepetang..
tapi aku tukar naik coaster..direct balik opis..malas nak singgah mana2..
sampai opis 6.30pm Ahad..
dan esoknya Isnin..aku kerja..fine..


2 comments:

  1. wooo...x aci naik kete...patutle team die dah siap mandi n wangi sume...hiks!

    ReplyDelete
  2. hahaha..itu nama nya negotiating skill....nak hidup beb...

    ReplyDelete