Thursday, December 1, 2011

Prepare Hadiah curi-curi



Dah lama tak buat kerja curi2 ni..


Masa kat KLIA aritu..aku sempat ushar ‘sesuatu’…memang niat nak beli utk en. Somi…
Tapi tunggu time balik la…dengan harapan kedai tu bukak time arrival…
gila apa aku sampai tanahair pun around 7am..agak2 kedai bukak tak?

Mungkin rezeki en. Somi la kot…
Kedai bukak yooo!!!

Ni boleh dibuat hadiah konvo ni…ehemm..


Balik2 terus simpan jer dulu…


Seperti biasa..i gi and balik kerja tumpang en.somi…
Jadinya..adakalanya kalau dia balik lambat…lambatla I balik…


Kena satu hari tu…
Dia cakap lambat sket…maybe 6-7pm baru gerak dari opis dia..

Aku pun terus mengambil peluang...
I gi Giant la...  >>  Giant dekat jer dgn opis i..leh jalan kaki...


Terusla memulakan misi pencarian kotak utk hadiah..reben dan yg sewaktu dgnnya…


Mujur ada yg berkenan…set…ada beli belon juga..tu nanti I story wat apa dgn barang2 yg lain..

Sekarang ni nak cerita tentang aktiviti membungkus hadiah…

Sangat thrill ok...


Camner nak cari masa yg en.somi tak ada kat sisi aku ni...




Ok fine...
Balik jer  aku naik atas kemas2 barang...
Agak2 lama dia kat bawah layan tv..layan mak dia…

Aku cepat2 lipat kotak…cepat2 gunting brown paper yg ada buat balut barang kat dalam kotak…


Pastu ‘sorok’ di tempat selamat bila agak2 dengar macam en. Somi nak naik atas…


Elok dia dok mandi....

Cepat2 aku keluarkan balik kotak tu dan barang yg nak dibungkus..

Lipat cepat2 (sambil mata dok pandang pintu toilet dan lokasi membungkus adalah di depan pintu bilik sbb tak tau kalau tiba2 en.somi keluar either dia akan kuar ikut pintu bilik yg mana >> bilik kami yg ada share bathroom dgn bilik sebelah)…
masuk kotak elok2… sorok semula..  >> korang ingat mandi lama sangat ker?
Lain la kalau mandi dan berry sekali..tu lama sket la kot ;)


Kena lak malam tu..en.somi letih sbb kerja banyak kat opis..
Letak2 kepala terus zzzzzzzzz….

Aku lak tak berapa nak ngantuk lagi…


Apa lagi...

Segeralah ke bilik sebelah sambil membuat operasi dgn agak tenang...

Kita balut reben cantik2 sket yer…


Ni la hasil….






No comments:

Post a Comment