Thursday, December 29, 2011

Convocation @PICC



Setahun berlalu setelah en.somi berjaya menamatkan kursus jangka pendek...
barula nak konvo...

as i expected...en.somi mesti nak i bagi bunga kat dia..hahahaha..tak malu mintak lak...

i purposely teased him...
'no need la...bunga jual kat sana sure mahal...
i kutip bunga kat luar jer la...mesti banyak pokok bunga depa tanam'...muahahahahaha...


i sorang jer yg datang tengok...FIL kan tak berapa sihat..

Awal bertolak dari rumah sbb diorang kena berkumpul 7am!
solat subuh kat PICC jer la..aku sorang jer la pulak kat surau tu..
take my own sweet time bersiap..hihihi


perarakan masuk para graduan..

perarakan masuk tetamu kehormat kat bawah tu


Wife Tun Dr. M pun ada...


Ucapan KSN


para graduan..


penyampaian skrol..



jumpa Che Pa yg bertugas..dia pun tengah dalam kursus yg sama..baru 2 bulan...
makin kurus la hg Che Pa oiii..

ehh..wife pak Lob pun konvo arini gak..batch kedua after en.somi..
tak letak gambaq kat sini..


tu hadiah utk en.somi...


ni la bunga hasil kesungguhan i...terharu en.somi...
sbb nya..
bunga tu i beli kat luar..gagah pi petaling street sehari sebelum tu..
coklat tu i beli dan gubah sendiri..
belon tu pun beli sendiri...
sampai kat kedai bunga i suruh org tu tambah bear tu..dan cucukkan sekali coklat dan belon i tu..
jadilah special sket bunga i..tak der jual kat sana sebijik camni..

dan bergigih jugak i sorok dari en.somi...
serius..dia terkejut camner i wat and dia tak tau...
padahal ada depan mata pun dia tak notice..pandai i cover..
well...org pompuan memang pandai berahsia...  ;)



akibat keterharuan mendapat bunga paling besar berbanding kawan2 dia dan dapat hadiah jugak...
i yg paling untung bila en.somi belanja makan kat al-diafah..restoran arab kat sri petaling..
ni all time fav kami...restoran saba' pun tak leh lawan...

kami dihidangkan dengan kurma

dan special  coffee > tak macam kopi..macam herba..kena makan sekali dgn kurma baru rasa ok..


restaurant interior



my al-diafah rice with BBQ quater chicken


hubs chicken khabsa rice


we love the tomato gravy


minta hibiscus drinks..tapi rasanya dia bagi roselle...pekat gila..masam..kami tambah air masak


Congratulations my dear...




No comments:

Post a Comment