Friday, December 30, 2011

Watson Bathroom set

gara2 adik aku la ni...
kalau tak aku tak perasan pun kewujudan benda ni kat watson..

suka sangat..
simple..sweet..

set utk letak kat bathroom..
plastik jer pun..tapi nampak macam ala seramik..

bekas tu leh refill balik..tapi dia tak jual refill la..guna product lain la..

gagah aku beli satu set..
shower gel, hand soap, shampoo, conditioner, lotion, cotton bud, cotton puff
dah macam kat hotel lak...

ada kaler biru kat kuning jugak..


pastu berangan...
kalau ada rumah sendiri..
kat setiap bathroom leh letak set ni...
kalah hotel ok...


tapi aku letak lotion, cotton puff, cotton bud tu kat dressing table jer la kot..


Thursday, December 29, 2011

Convocation @PICC



Setahun berlalu setelah en.somi berjaya menamatkan kursus jangka pendek...
barula nak konvo...

as i expected...en.somi mesti nak i bagi bunga kat dia..hahahaha..tak malu mintak lak...

i purposely teased him...
'no need la...bunga jual kat sana sure mahal...
i kutip bunga kat luar jer la...mesti banyak pokok bunga depa tanam'...muahahahahaha...


i sorang jer yg datang tengok...FIL kan tak berapa sihat..

Awal bertolak dari rumah sbb diorang kena berkumpul 7am!
solat subuh kat PICC jer la..aku sorang jer la pulak kat surau tu..
take my own sweet time bersiap..hihihi


perarakan masuk para graduan..

perarakan masuk tetamu kehormat kat bawah tu


Wife Tun Dr. M pun ada...


Ucapan KSN


para graduan..


penyampaian skrol..



jumpa Che Pa yg bertugas..dia pun tengah dalam kursus yg sama..baru 2 bulan...
makin kurus la hg Che Pa oiii..

ehh..wife pak Lob pun konvo arini gak..batch kedua after en.somi..
tak letak gambaq kat sini..


tu hadiah utk en.somi...


ni la bunga hasil kesungguhan i...terharu en.somi...
sbb nya..
bunga tu i beli kat luar..gagah pi petaling street sehari sebelum tu..
coklat tu i beli dan gubah sendiri..
belon tu pun beli sendiri...
sampai kat kedai bunga i suruh org tu tambah bear tu..dan cucukkan sekali coklat dan belon i tu..
jadilah special sket bunga i..tak der jual kat sana sebijik camni..

dan bergigih jugak i sorok dari en.somi...
serius..dia terkejut camner i wat and dia tak tau...
padahal ada depan mata pun dia tak notice..pandai i cover..
well...org pompuan memang pandai berahsia...  ;)



akibat keterharuan mendapat bunga paling besar berbanding kawan2 dia dan dapat hadiah jugak...
i yg paling untung bila en.somi belanja makan kat al-diafah..restoran arab kat sri petaling..
ni all time fav kami...restoran saba' pun tak leh lawan...

kami dihidangkan dengan kurma

dan special  coffee > tak macam kopi..macam herba..kena makan sekali dgn kurma baru rasa ok..


restaurant interior



my al-diafah rice with BBQ quater chicken


hubs chicken khabsa rice


we love the tomato gravy


minta hibiscus drinks..tapi rasanya dia bagi roselle...pekat gila..masam..kami tambah air masak


Congratulations my dear...




Wednesday, December 28, 2011

Minat baru berputik

 Mentang2 la I kena pi teambuilding weekend dulu tu...
en.somi pun apa lagi...bersemangat waja gi jogging..

tambah lak bila jumpa kawan2 lama kat kenduri kawan2..
semua tegur cakap nampak dah 'surut'..
lagi la kawan tu kembang semangkuk ingat dah kurus..

almaklum..selepas kawen sebelum kursus dulu..montel jer..
masuk kursus 7 bulan..kurus sket..body dah mantap..i like...

tapi lepas abis kursus...hampeh...naik balik...ni berkat isteri masak sedap kot

mungkin sbb tekanan kerja kot..terus turun balik sket..

ehh..melalut pulak..

sebenarnyer nak cerita..
i pun dengki jugak bila dia dah turun badan..tapi i tak turun2..
dia asyik berkobar cakap tiap2 minggu nak gi jongging la..

i pun nak ikut..tapi......

kena beli sport shoes dulu..
yg ada lama tu dah terkeluar tapak..

semangat punya pasal..
walaupun hujan lebat time nak beredar dari kenduri si Nurul ni...
gagah kami singgah jusco Bukit Tinggi..



hasil...
bukan takat kasut jer beli...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Raket badmintaon sekali uooolllls!



owh...fink lak kasut i...hihi...
i nak kaler furfle...tapi takder size...huhu
fink pun jadila...

semangat tau..selain menyihatkan badan..
dapat mengeratkan hubungan suami isteri..ewahhhh...
Majulah Sukan Untuk Negara..ehh..tetiba..hiks

Tuesday, December 27, 2011

Anak Sedara en somi

nama Damia Hamiza
panggilan Ami..
anak sulung berusia 2 tahun lebih..
bakal mendapat adik tahun hadapan
muka dan kulit sebijik ikut abahnya
garang dan mudah menunjukkan kegeraman kalau tidak dapat apa yg diminta
bersuara kuat dan lantang..boleh pecah gegendang telinga acik..
suka mainkan perasaan org..uhuk..
yer la..buat2 senyum macam malu2 nak kat kita..bila kita pi sua tangan kat dia..dia lari...
kalau tiba2 dia baik dgn kita tu..adalah motif tersembunyi..> nak soh bawa keluar jalan ker..atau merajuk dgn mak nya..
suka bermain sendiri..tak perlu kita ikut bontot dia sepangjang masa..
suka makan walaupun kurus..bukti..tengok apa yg dia pegang tu..
(butter cake dapat dari umah kenduri)






Monday, December 26, 2011

Wedding Nurul


Wedding dekat Jalan Kebun..



baik tengah makan..hujan selebat2nya...
aku suka pergola dan pangkin itu...ehem...


semoga berbahagia selalu..


paling menarik perhatian..buah oren itu..hihi..comel..



bos Nurul pun ada ;)  menunggu hjan reda..


tapi kami suami isteri..main redah jer walaupun payung kecik...

lencun jugakla kain dan baju..




Sunday, December 25, 2011

Happy Birthday & Merry Christmas

    Happy Birthday to my dearest sis Hani

and

Happy Holiday!


Friday, December 23, 2011

PD dan Bagan Lalang

Asalnya..aku tanya hubs..
Sampai senawang dulu ke PD dulu?

PD dulu..so Senawang ke bawah lagi..

yayang..apa kata otw balik kita singgah PD nak...?

ok jugak..


korang percaya tak kalau aku cakap aku tak pernah pergi PD?

pergi dalam erti kata sebenar..pergi bercuti ke PD..mandi manda laut ker swimming pool kat PD...
u heard me right...
TAK PERNAH...
macam pernah lalu jer..
tapi tak tau la tepi pantai mana..sebab tak nampak ada org mandi pun...


kami pun ikut jalan biasa..
tapi tembus ikut highway mana tah dalam tu..

pastu jumpa pantai2 peranginan..eh..ni dah ke arah Melaka..

padahal niat asal nak ikut jalan pantai lalu PD then terus nak ke Bagan Lalang..

akhirnya..
patah balik ke pangkal jalan...
Terus ke Bagan Lalang...

nampaknya..percubaan aku kali ni utk jejak kasut ke pantai di PD adalah tidak berhasil..
masuk pekan jer kot..
sapa boleh bagi tau pantai mana org selalu pi kat PD?
Pantai Teluk Kemang?

PD dgn Sepang around 20km jer...
sampai dalam kol 5pm lebih..
pilih lauk dulu cakap nak datang makan kol 6pm nanti..






apa lagi..kata nak senaman kan..
mari jalan2 kat pantai..


baru lepas hujan..air laut pun keruh..kaler coklat..


tu pun ada org mandi..bersih ker?


jumpa bangkai belangkas ni..
teringat kecik2 dulu selalu makan telur belangkas rebus..
kalau ingat pepatah melayu..'macam belangkas' refer to this


kalau asyik suka berkepit jer..kemana pun nak berdua..tak boleh berpisah..
memang macam belangkas..
sbb time musin bertelur...
jantan betina melekap dua2 macam ni..tak nampak kaki terlentang macam gambar di atas..
ni bangkai yg aku terbalikkan....ada sekor jer pun..


dari hujung sana ke hujung sini


baru kami tau kewujudan pasar segar ni..
nelayan naik hantar sini kot..fresh..

1st time tengok lala hidup..tu air laut tu..
macam siput babi dah aku tengok siput dia tu..


aku lupa nama ikan ni..hubs pun tak pernah tengok..


ikan sebelah


kami beli udang minyak sekilo dan ikan tenggiri bunga sekilo..
harga boleh tahan..
aku rasa macam kat Pasar Pandamaran lagi murah..tapi tak tau la se fresh ini atau tak..


tak tau ada kera selama ni area ni...


patah balik tepat kol 6...
hidangan wajib...soong ni besaq gila..amek 4 ekor


kami nak pari bakar..tapi pari tak ada lak ari tu..
saja nak try siakap stim asam boi..makan tak abis sbb full gila..bungkus balik..rasa dia bolehlah..kami bukan penggemar masakan stim..


pepahat masal sambal telur...hubs amek banyak sbb dia suka gila..


sambal pencicah sedap


paling sayang...air jus oren separuh jug tak boleh minum sbb tak tutup lubang muncung jug tu...lalat dah masuk, mati kelemasan dalam jus oren...

apakan daya..bukan rezeki...