Wednesday, November 9, 2011

Peach Pastry Cake


Since FIL tak berapa sihat..dari lepas raya aritu...
dah lama i stop jap buat kek..
kang org blame aku lak wat benda manis, FIL nyer kencing manis naik tinggi...

padahal FIL langsung tak makan ubat kencing manis..since last 2008...
so, time raya..makan tak hingat..dia minat pulut..pepahamla...
raya sana sini..
minum air bergula..
minum air carbonated...
anak2 dan isteri dah tegur..dia marah...dia cakap sikit jer...
ha...bila dah masuk ward?
sendiri mau ingat la...tu pengajaran...

eh..melalut pulak...

sebab adik2 ada kat umah..kesian lak tak wat apa2 kat diorang..

ternampak resepi ni kat blog Che Mat Gebu
meh kita try...

tapi i tukar pakai peach jer..tak koser nak beli buah bagai...
peach dalam tin ni pun ada lagi..tak abis..esok2 ni cari idea lain nak wat apa lak dgn peach balance tu..


lepas bakar..adik2 cakap...ehhh..naper nampak macam roti?

ermmm...aku rasa ni macam pound cake...kek butter dulu2...
batter dia pun pekat..heavy...mampat...baru peach tu tak tenggelam bila susun kat atas sebelum bakar..


peh tu cari penapis teh tak jumpa...tak dapek la acik nak tabur gula icing lawa2...
jadila comot camni...isk...geram betul dgn camera phone ni..
susah nak focus gambar dekat...menci tau!


aku nak snap tengah kek pun susah...nak bagi nampak texture kek tu..

mula ingat nak hidang dgn cream cheese balance red velvet aritu...
tapi terlupa lak...dah selamat masuk perut baru teringat...


blurr jer kan..nasibla korang..




No comments:

Post a Comment