Tuesday, November 22, 2011

Mini Garden


Makin lama makin bertambah pokok2 aku ni...
rak besi tak buat lagi...
hari tu en. somi gi survey kedai besi..

tanya kalau bagi besi sendiri berapa charge dia kimpal?  ~ 300+
kalau org tu buat semua dgn besi dia provide sekali berapa? ~ 400+

padahal harga besi tu dalam rm 63 jer...
jimat seratus lebih gak kalau beli besi sendiri...

tak murah ok...

tu baru tanya satu kedai..


alamat kat lantai lagi la pokok2 ni semua...


hi orkid!  :)


gunting pokok pun tak beli lagi...
camner nak gunting bunga orkid ni...isk.. 

yang bergantungan pun sikit jer...
tengah tunggu pokok baru disemai..




bunga kuning dah mula nak menjadi..
ni pokok lama yang diberi nafas baru..ewaahhh..


ni part aku paling sedih...
pokok baby breath aku mengering..
tinggal sejemput jer..
tu mujur ada yg baru tumbuh kecik2...janganla pupus pulak...tsk..tsk..tsk..






2 comments:

  1. rajinnya ya rabbi.... tu pergola buat sendiri tu kan?
    kaktek nak order pergola dgn pokok2 siap sekali boleh?
    harga kawan2 le yea... tanpa yuran kasih sayang..

    ReplyDelete
  2. kak tek: en. somi yg paling rajin..sbb dia yg rajin siram, rajin trim pokok..i rajin tengok jer..hihi...

    buat masa ni kami tak menerima sebarang tempahan...kayu mahai.. ;)

    ReplyDelete