Tuesday, November 29, 2011

Memori lawatan dulu kala

mama ni kan...
macam nak halau anak dari umah jer...
takkanla semua harta karun i dia nak hantar sini?
tsk..tsk..tsk..

2 beg dia bawak ri tu hokay...

termasuk satu album gambar lama i...



OMG...ada gambar2 gi holiday dulu...!!!  yey!!!

serius..mana tak happy...

dulu takder digital camera tau..
semua pakai camera filem tu jer..
jadi setiap shot adalah amat berharga...
sbb nak beli satu roll filer jer mahal tau..

tapi ni hasil i reprint...
memang kelabu asap...

gambar yg i tepek sini guna camera hp ni tangkap balik gambar2 yg i rasa nak share..


tahun 2000

kat Netherland @ Holland

masa autumn kalau tak silap..
baru masuk U..

tapi zaman dulu..kurang celik bab berjalan oversea..
ni 1st time i keluar jauh dari Malaysia..
ikut cakap bapak jer..
bapak zaman dulu bukannyer jenis celik IT..jadinya..maklumat dihujung jari tu tak boleh apply..

main redah jer pergi macam takder planning..

i pun tak bijak lagi nak google dulu info apa2 sebelum gi sana..






then dari sana kami gi one day visit ke Brussel, Belgium..

kat sini diorang tak berapa fasih English..
bangunan lama..antik betul..


ni aku tak sure kat Brussel ka?

lupa lak..



then..hari yg lain nya..
nami gi 1 day visit Paris lak...  :)

ni bukti dah sampai kat Eifel tower..
tapi sayang..tak naik..tengok q panjang nak mamps..
tiket sure mahal..

dulu pi budget ala kadar..
gila apa aku baru jer masuk belajar..tak kerja..
harapkan parents..dah ler gi 7 org!
so takat jalan2 makan angin jer la..
tak der shopping2 pun..takat ole2 sikit utk diri sendiri dan kawan2..standard keychain jer la..







2001
gi Gold Coast, Australia
gambar kat bawah ni kat Currumbin Wild life Sanctuary..
gambar kat Sea World tak banyak la pulak..


so far..ni jer la yg i nak share...gambar tempat lain maybe dalam album lain kot...

tapi tak puas la gi sana time 'mentah' tu..hihi..

tengokla..suatu hari nanti ada rezeki i nak gi round Europe...ni impian ni...








2 comments:

  1. Hi Harnidah, wow, nice pics.....hey, you can use Iphoto or photoshop to bring back your old faded pics back into original again.

    Glad to see you have been to Europe, did you go up the Eiffel Tower? Ada pergi Germany, Rome?
    Were you studying in Europe or England then?

    Ya la, old days mana ada digital, kan? Pakai filem. Terok bila nak develop.
    But still, always good to be looking back at memories.
    Have a nice day, and stay young.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Uncle Lee..
    i'm not really photoshop kind of person > lazy in editing ;) hahaha

    nope..i did not go up the Eiffel tower..q too long at that time...

    i have not been to Germany and Rome yet..

    I was studying in local U only..hehe..

    my family loves travelling..that's why...

    ReplyDelete