Thursday, November 10, 2011

Hari2 kalau makan kat sini harus terbakar poket...



Disebabkan hujan lebat dan kami tersangkut di bank berhampiran...
mari kita lunch di kedai sebuilding dgn bank..
dalam erti kata lain...makan kat kedai yang ada sederet koridor ni...
tak payah melintas dan meredah hujan kerana payung ada sekaki sahaja..
kelak basah kuyup kalau mahu meneruskan perjalanan...

restoran yg sudah lama tak kami kunjungi...
seingat kami..masa mula2 berpindah ke sini kami pernah makan..
memang tahu mahal...
tapi sudah lupa tahap 'kemahalannya' berapa...hahahaha

pemberitahuan...ni restoran masakan Indon  >>>  Minang

kalau kat sana memang glamer main hidang2 piring2 lauk banyak...

tapi kat sini..kita tengok dulu la lauk apa yg ada dalam tu...

order dulu..nanti dia hidang terus kat meja...

macam ni..

kawan I pilih sayur bayam, ayam goreng rempah dan air sirap limau


i pilih bayam, ikan jenahak masal lemak dan es jeruk (air limau macam limau mandarin yg boleh kopek kulit dan makan limau seulas seulas tu just kulit dia kaler hijau keorenan..limau mandarin kaler oren kulitnya..)




tau tak kawan i kena berapa?

RM 16.10


I kena berapa?


RM 20.40

bukti di bawah

nasi dan sayur jer dah 3.50
ikan jenahak masak lemak 9.90!  kalahkan beli ikan setengah kilo
air 5.00    limau sebiji dua takkan 2.00 harga buahnya?

tax lagi...haa...tobat aku tak mai sini dah...serius mahal...
kot iya pun ko tu restoran...tapi takkan la sampai gitu sekali charge nyer?
baik aku makan ayam penyet jawa tu satu set dgn air pun baru dalam 8 hengget...





No comments:

Post a Comment