Tuesday, November 1, 2011

Delicious

  

           Ingat tak dulu aku dua kali frust makan pavlova sampai last sekali baked own pavlova?

                          kali ni...sorang member cakap dia try kat tempat ni sedap gilerrrr...
                                                                        ok...let's try...



                                                Here we come..Delicious...kat Bangsar...




ada menu baru...


erk...manis sangat...muak rasa white coklat...tengah  ada inti macam custard...



berrylicious chocolate pavlova  :  memang sedap...
sebab: dia tak ada part lembik telur tak masak..semua keras..tambah dia tabur coklat chips..sebab tu kaler brownish sket...and the whipping cream..bukan yg biasa kita pakai dari kotak tu...this one lebih berlemak..heavy dan tak manis...so, neutral sket rasa bila blend with the sweet crust and the sour strawberries


price : Rm 12.90

 

the the choc chips kat dalam tu..



mine: thai crab meat with herbs...just ok..
cuma aku rasa la..isi ketam tu aku tak dapat nak enjoy sbb the richness in the herbs flavour sampai dah cover rasa ketam..kalau ketam fresh sure kita dapat rasa kemanisan isi ketam..ni dah rasa macam makan spagetti kerabu..rasa bunga kantan kuat..kalau makan kuah laksa pun aku rasa isi ikan dia boleh rasa...much better dari ketam ni..tak rasa sangat...

price: RM 24.90  erkk...ke 29.90?  lupa


mine: butterscotch shake...sweeeeet  nyer....silap la dah makan dgn pavlova patut order something sour and plain more to fruit juice..patut elakkan minuman bersusu..kan dah muak...
price : rm 9.90 kot

my friend:  aku lupa apa dia..tapi macam orange or mange dgn mint..mint dia banyak sangat sampai rasa macam minum air sayuran...errkkss...tak abis...membazir....



my friend:  spicy thai crabmeat...ok la...rasa la spicy and tomato sour nya...



tak boleh selalu datang sini..kopak!

lebih kurang sorang Rm 56.00 dgn pasta, dessert dan air...dia serve water in the glass as well..
baik tak yah order air patutnya..hahaha


2 comments:

  1. Hello Harnidah, first time saya tengok restaurant ada cushions. No wonder price dia atas tinggi, ha ha.
    I never eaten palova before.
    But looks delicious.
    But really pricy too.....

    Tapa la, saya prefer foodcourt, pocket ada bunyi lepas makan, bukan kopak, ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Uncle Lee..
    hahaha..mahal sebab cushions...
    pavlova made of egg whites and sugar..very sweet...

    once in a while...boleh la eat at this kind of restaurant..

    if everyday...definately kopak ;)

    ReplyDelete