Monday, November 14, 2011

Cucur ketam..


mulai minggu lepas...semua masakan berasaskan jejari ketam yer...ahaks...

acik malas..bangun lewat...

tapi rajin buat cucur ketam...

bahan:
tepung
bawang besar di dadu
sayur kucai potong dalam 1 cm panjang
cili merah cincang halus
jejari ketam jgn lupa yer..kalau tak jadi cucur kucai..hiris halus
sedikit garam dan soda bicarbonate
air agak2 la yer..

takkan nak ajar step weh?
gaul jer semua..masak dalam minyak panas..



apa yg paling sedap?


cucur cicah kuah pecal segera ni...(campuq ayaq paneh ja dah siap boleh makan)

ni nak order 10 bungkuih lagi ni...


FIL makan 10-11 biji ko!
erkk...peh 2 jam..chek tengok bacaan gula..  10.3!

lepas ni kita catu  makan yer pak...



2 comments:

  1. Hi Harnidah, ini da tentu tiga pinggan nasi lichin.
    Looks so sedap best delicious!
    I have always love ketam and udang, especially udang galah.

    Next day you masak udang galah send me telegram, ha ha.
    I can practically get the wangi of your dish here, ha ha.
    You are very good. Outstanding!
    Have a nice day. Lee.

    ReplyDelete
  2. Uncle lee...thank u so much...
    ni sebab ketam tu sedap..terus cucur jadi sedap..hahahaha..

    sini udang galah mahal la...kalau pi Sabah boleh la beli banyak2..

    I'll send u the 'picture' muahahahaha

    Have a great week..

    ReplyDelete