Tuesday, November 15, 2011

Bendi masak cabai...tiada ketam di situ


acik sentap betul la dgn cameraphone yg baru...
harapkan 5mp..
tapi takdak setting utk close up...
cameraphone lama juga tetap di hati..
boleh set potrait..close up...etc...betul2 macam setting kat camera..

sekarang susah sket la nak amek gambau makanan..takleh focus...
abih..takkan nak bawa camera gabak tu turun dapur?

malu acik kat MIL nanti...
buang tebiat ke apa menantu aku ni...walaupun kadang2 dia sendiri yg tanya..tak tangkap gambaq dulu ka?
auwwww...malu I tau....hihi...


sebenarnya...acik lupa masukkan belacan masa masak sambal ni...
gara2 taknak letak udang kering...belacan terus dilupakan..apa da...

tips: bendi tu tak masak atas kuali pun...acik susun atas nasi dalam rice cooker bila nasi dah kering..bendi tu masak guna wap dari nasi jer...peh tu gaul jer dalam sambal...ikan bilis pun goreng asing..then gaul sekali...


4 comments:

  1. Ceh...salahkn camera...ak pown pkai 5mp tue..ok ja...clear tau...frm: hani comei

    ReplyDelete
  2. yer ker..lenkali cer try amek gambaq lauk aku guna camera hang tu...baru leh confirm ok ker tak..

    ReplyDelete
  3. bleh nya...ak snap pict merata ok ja...cer tgk pict yg ak tngkp kat camera ang...ak pnya thesis pn pkai 5 mp nie kut

    ReplyDelete
  4. hello...tangkap gambaq jauh ok la..ni nak focus dekat2 memang out la...

    ReplyDelete