Monday, October 3, 2011

Pergola


Akibat satu percutian..
tiba2 terminat pokok bunga...

akibatnya..perlu membuat sesuatu agar kawasan meletak pokok2 itu redup..
kalau tak..alamat jahanam pokok!

jom kita wat pergola...
walaupun takdak drawing board..takdak T-square..

gagah i lukis semata2 nak bagi FIL nampak apa yg i nak wat ni..
kang nak ajak dia gi kedai jual kayu yang selalu dia pergi dulu tu..

last time..FIL selalu bertukang..org tempah almari..rak...skarang dia dah tak kuat nak buat semua tu..

ni siap estimate ukuran kayu sekali..


terkejut tokey kedai tengok ada drawing...hebat2....



kayu meranti kalau tak silap..
hubs gi beli dgn ayahnya...i tak ikut...

beli kayu dah siap ketam...just nak kikir part tajam lepas potong..
aku gak kena wat ni...



pastu kena lak licinkan sikit dgn kertas pasir...chek gak kena wat..sama2la dok buat...


dah siap ...hubs buat tanggam utk tiang...
patut plan next week nak cat/vernis....


malam tu kami rewards ourself with...burger rusa....
1st time aku makan daging selain lembu dan kambing..


 hubs: camner rasa?
me: macam daging la....hahahahahaha



nanti dah siap projek aku update...
buat masa ni tergendala sebab FIL tak sihat..kena take care of him...
doakan dia cepat sihat yer...

 

4 comments:

  1. pandainya d.i.y pergola.... nanti kaktek booking boleh? harga kawan2 ek...hehehehee...

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, wow! rumah ada project, work in progress.
    Nice drawing too.
    Hubby very rajin....yes, kayu meranti very good, meranti merah pun chantek juga.
    Jagan lupa spray kaki kayu tu with semut obat puteh.

    Apa pokok tu kena project ini?
    Kalau sini Canada, I think growing grapes. Sini ada banyak rumah buat ni pokok stand, in the patio, petang duduk bawa grapes tu minum tea or coffee.

    Burger rusa? First time saya bacha ni, Sedap ka?
    How's the taste?
    You have fun, saya nanti gigit jari tengok project habis.
    Have fun,
    Lee.

    ReplyDelete
  3. Kak tek: kawan2 la kena tolong kawan2..harga kena up sket sbb kawan2 buat dgn additional ingredient > kasih sayang
    muahahahahaha..

    ReplyDelete
  4. Uncle Lee...
    I'll update u with the pictures...including pokok2 sekali..hahaha..
    sini tanam grape masam la...not as sweet as in Canada...

    burger rusa..sedap jugak rasa...macam daging..hahahahaha

    ReplyDelete