Friday, October 21, 2011

Ohhh macarena...macaroni....

Al konon nak masak lain sket dari mengadap nasik jer hari2..
plan nak abiskan macaroni yg beli sbb nak wat up ritu..

meh kita wat macaroni goreng...no..no..macaroni bakar...

over kau..nak bakar saja...

gagah beli canned peas, beli mozarella cheese..
button mushroon wat spagetti aritu ada lagi..ayam kisar pun ada lagi..

owh...tomato da 2 biji..guna jer la...
sekarang tak boleh nak pakai cili kering blend banyak2..
takut pedas kang FIL tak leh makan..


malas nak share resepi..
korang tau kenapa?

acik sentap tau ngan en.somi..

mula acik ingat mulut FIL jer yg kata pahit..tak lalu makan..
fine..dia tak sihat kan..

sekali en.somi pun kata..
awat pahit ni?

erkk..
sah...
i hetchu bawang goreng
penat tau acik potong bawang buat bawang goreng sendiri..
ehh..takkan terhangus kot bawang tu?


nampaknya...acik ke kena abiskan macaroni bakar ni?



2 comments:

  1. Hi Harndah, Looks so sedap best!
    You really know how to make exciting foods from simple things.
    Yaaa, bila nak makan, main itu music, 'Macarena'....
    ha ha.
    Have a nice day.....oh ya, saya oun lintang pukang read your modern style bahasa....'wat'.....bukan 'buat', ha ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. haha...Uncle lee...
    don't trust the picture 100% ;)

    luckily u understand my bahasa hahaha

    ReplyDelete