Tuesday, October 18, 2011

Melencong dari kenduri terus ke Umbai


Balik dari kenduri terus gi check in hotel..
sempat la aku mandi solat salin baju sekejap...

peh tu bawa diorang balik hostel jap..

memang elok la ptg tu terus ke Umbai..
aku konpius kat mana tempat baru dan mana tempat lama..
sampai2 dah dkt maghrib..mujur leh jamak takhir jer..

parking pun dah kena bayar sekarang..isk...


dah banyak kedai jual2 barang jugak..



sempat amek gambar jeti tempat naik bot ke Pulau Besar..
teringat dulu2 camping kat sana..


ni version pakai flash..




sbb aku dok amek gambar..diorang jalan dulu..
hubs la pilih kedai..kasi chance la..
dia kan tak pernah makan kat sini..
aku? sebelum ni 2 kali kot..tapi tak pernah nya suka makan kat sini..
nanti aku review..


q pilih lauk..
kena time q tu ada org shoot video utk rancangan apa aku tak tau...



udang kertas - goreng tepung nanti


sotong pun akan digoreng tepung...


ikan ni tak amek



siakap tiga rasa nanti


kerang tak amek..tapi aku tengok kerang ni macam gebu jer...geram..


ketam tak amek gak..balik raya aritu dah bantai ketam banyak..


ada satu section tu makan atas kapal


dah penuh..bergambar depan kapal pun jadila..





pepahat masak cili
- tak sedap sebab aku rasa dia masak letak ciliboh jer pun..kuat gila bau/rasa ciliboh..baik makan kat Bagan Lalang ok sket..


kailan ikan masin - ni ok jer la...biasa..


siakap tiga rasa -
tak sedap sebab dia masak letak sos dan lada hitam..kalau takat masak tumis sos jer..baik aku masak sedap berkali ganda..rasa kuah dia memang rasa sos jer..baik aku makan kat Din Tomyam lagi sedap..


udang goreng tepung- ok..dah ala2 bagan lalang..


sotong goreng tepung - ok jugak..macam kat Bagan Lalang..cuma rasa ada tak cukup..
so far.the best masak celup tepung goes to Restoren Senandung Malam kat Bagan Lalang..

sbb tu la aku tak pernah suka masakan kat Umbai ni..
just nak bagi adik dan en.somi merasa jer..

sambal pencicah dia pun tak best..
selalu ikan bakar diorang bakar kosong..sbb tu aku tak suka..
aku suka kan bakar yg salut sambal..
better kat Bagan Lalang..better gak kat Penang...sedap lagi aku bakar..muahahahaha
definately NO to Umbai..



sampai awal..dapat tempat makan...dapat lauk awal..boleh blah awal..

next destination...to be continued





No comments:

Post a Comment