Tuesday, October 4, 2011

EIQ - Einstein's Intelligent Quiz

Disebabkan mood tak berapa nak ada...
semangat lemah jer...iskk...

tiba2 terbukak blog anak Aunty Nani Rostam  > Monster Jambu

ada entry pasal quiz ni..interested nak buat..

well..dulu i rajin wat IQ test..serius...rajin..
dah lama tak memecahkan kepala otak ni buat aktiviti camni..



mula2 rajin tak i wat column camni conteng2 dulu list kan...
pastu bila nak fill in..leceh pulak asyik tulis padam tulis padam...


akhirnya...better wat cam ni jer...
macam puzzle..
i tulis siap2 item yg in pair..then baru gunting2 kertas...
yg  mana pair tu i tak gunting..senang boleh move both
macam main jigsaw puzzle la rupanya..



so, dah dapat jawapan?  :)


2 comments:

  1. Hi Harnidah, ha ha, otak saya da ta'lama masuk museum, susa nak fikir ni puzzles....tengok SYTs pakai sarong kebayas senang sikit. Exercise mata sahajah.

    Ini puzzles, kena tengok awan ke chichaks on the ceiling, think think....buat otak pening. You muda lagi no problemos....ha ha.

    But very good for you, exercise the brain.
    Have a nice day,
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Uncle lee...otak I pun dah lama berkarat...tu yang kena asah balik... :)

    ReplyDelete