Monday, October 10, 2011

Cuti-cuti Malaysia Raya 4


PIL hanya jalan2 sekerat hari jer..petang depa rehat..

hanya kami berdua2an di petang hari...
tu pun mendapat pesanan..jgn balik lewat sgt...
isk...MIL aku ni memang sangat penakut...
aku pun heran kenapa perlu takut kalau tinggal kat apartment tu berdua dgn FIL..
reception pun ada per...isk...isk...tak paham...

tapi kat sini memang kedai tutup awal..kol 6pm camtu byk kedai2 biasa dah tutup..tambah2 time weekdays camni...org tak ramai..lagi ler cepat tutup kedai...

dalam kol 2.30 camtu kami dah ke Time Tunnel Museum ni...tiket masuk rm5 sorang...
dalam ni ada koleksi barang2 lama..layan jer la..


cintih..kukur nyiur aka kukoq nyioq ni..dulu mana ada mesi kelapa...
nak dapat kelapa parut kenala kukur sendiri...
percaya tak k alau aku cakap aku sangat cekap guna kukur ni?

yes..tak tipu..dulu time tadika, time sekolah rendah...aku transit umah makcik aku lepas abis skolah..
umah dia ada kukoq ni...
aku selalu kena kukoq nyioq ni...memang kerahan tenaga kanak2 bawah umur betulla aunty aku ni hiks..


korang ingat lagi tak game ni?

skarang kan dah ada ps..ada ipad..org dah main angry bird..
dulu2..ni kira hebat la..selain main block game tu..


gramofon...pemain piring hitam..dulu umah nenek aku ada menda alah ni...


basikal posmen dulu2...time aku dah pakai motor..tak main dah basikal..


dapur minyak gas...dulu umah nenek aku pakai dapur ni...kena la nyalakan sumbu dia..isk...


mesin jahit dan seterika dulu2...


ni pun ada?


rokok dulu2 jual dalam tin...tak save cost macam sekarang..pakai kotak..


map Cameron...baru ku tahu hotel Smokehouse yg Uncle Lee selalu sebut tu antara hotel yg lama ada kat sini.....


ha...tv ni nenek aku ada....selalu main adjust volume la..



lepas tu both of us ke Bee farm... 




ada sorang lagi penakut yg tak  berani turun bawah dekat dengan sarang lebah..takut kena sengat katanya...hihi..


kotak2 atas ni dalam tu ada sarang lebah

bawah ni kawasan sekitar..lebah2 ni hisap madu bunga2 kat sini...


antara produk dari lebah ...




No comments:

Post a Comment