Wednesday, October 5, 2011

Cuti-cuti Malaysia Raya 1


Walaupun dah basi....update jugakla..

Minggu kedua raya... Selasa-Khamis..
Kami ke Cameron yuollsss..ngehngehngeh..

ek elehhh...macam la korang tak pernah pergi kan....kan...

tapi memang 3 daripada 4 org yang terlibat adalah pertama kali pergi Cameron Highlands..

sorang, selama 74thn hidup..ni 1st time..
sorang lagi, 64thn hidup..1st time jugak..
sorang lagi, 30thn hidup...pun first time jugak...
umur2 di atas aku main agak2 jer...maybe tak accurate..hihi..

agak2 kesian pada mereka..
jomla kita pergi bercuti...
Company resort ada..apartment 2 bilik lagi...murah pun murah...

untuk trip kali ni..
kita pergi sana naik ikut Simpang Pulai...
pemandu memandu dgn berhemah slow nak mamps
konon alasan nak menghayati pemandangan..kata tak pernah pergi kan..ngehngeh...jakun

belum lagi sampai Kg. Raja..singgah kat stop pertama yg kami nampak strawberry farm yang agak besar kawasan dia...

terus excited tengok pokok bunga...

pokok cili 

owhh..i love orchids! 


teringat ana lu'lu la tgk sunflower


pokok?


kacang buncis


sawi


bunga kobis


tomato ceri






kami sampai lewat sket dalam kol 3pm kat apartment...
mak aih...atas bukit..curam gila....leh semput kalau menapak ni...


apartment


laluan masuk ke resort


aku minta ground floor sebab org tua tak larat naik tangga..
disebabkan kawasan berbukit...nampaknya floor paling bawah pun still kena naik tangga...huhu


mujur bawa nasi goreng bekal siap2 dari rumah dgn drummet, sambal udang, fish nugget etc...
macam pergi berkelah dah rupanya..malam pun makan bekal yg ada....

en.somi dan saya melawat kawasan sekitar ptg tu..
PIL berehat di apartment saja..letih....


No comments:

Post a Comment