Friday, September 23, 2011

Raya Day 6 & 7

Alang2 nak menghantar adik i balik kolej hari Ahad...
Singgah beraya to both my uncle's house...

sempat la jumpa new born Ainur Farah Aliya around 2 weeks old rasanya..



then....Isnin...i believe ramai yg cuti lagi kan?  yer..ada yg dah masuk kerja...
tapi kan...i kan cuti lagi..ngeh..ngeh..ngeh...

penangan Groupon dan Milk A Deal...hambek...
i beli voucher facial for Hubs and I...hahahaha..
kerna ku tahu muka ku sudah lama tak dibelai..tapi teruk lagi muka hubs...wakakakakaka...

dulu time bujang..rajin gak gi facial 2-3 bulan sekali...sekarang? setahun sekali? dua kali?

lagi satu aku notice...dan tobat tak buat dah...
lenkali nak tukar cermin mata..takmo beli frame plastic dah...
dulu budget muda remaja vogue abis la pakai plactic spec siap ada bling2...
tapi lebih membawa masalah kat i tau..
cer citer..cer citer...

haa...

spec plactic ni takder penahan kat tepi hidung tu...
jadi, frame dia betul2 atas hidung ko..atas pipi ko..

abis..org cam kiter yg kena wat keje umah..
kalau masak..sapu..mop lantai..tak ker berpeluh2...
takkan setiap kali peluh setitik ko gi cuci muka kan?

abis..melemin minyak kat muka...
peh tu...spec ko pun asik menurun ke hujung hidung..macam org tua baca newspaper dah jadah rupanya...
bukan takat asyik menurun...
tapi aksi spec turun dan ko tolak spec naik balik ke tempat asal berkali2 menyebabkan geseran..ewah..ayat tak ingat...
geseran minyak2 dan kotoran kat kulit muka buat liang2 tersumbat akibat spec ko kat atas pipi tu..
tu nasib bila pipi tembam..tsk..tsk...

akibatnya...

penghasilan JERAWAT kat area tersebut.....

skrang dah paham?

peh ni beli spec besi jer...



eh..kembali ke pangkal jalan..

ni tempat facial...
sebelum tu sempat wat skin analysis dulu...
dah mula start pigmentation dah...arrrgghh...
terus aku agree wat pigmentation treatment kena topup rm160...tskk..tsk..tsk..

tapi hubs pun sama..pandai diorang..cakap kat hubs i pun buat..hubs pun buat jugak...bagus..bagus...sama2 kopak...



sejam jer kot facial dia..tapi result dia nampak la..gi scan balik kulit mmg ada improvement..


tapi ko gila dia punya pujuk utk ko amek pakej treatment dia sampai beribu hinggit utk beberapa kalinyer treatment...aku rasa sejam lebih dia cuba yakinkan aku and hubs...
maaf..takder budget yer...
kalau aku kaya raya duit tak tau nak wat apa takperla...

terus balik ptg tu hubs bebel kat aku all the way home...ppfffttttt...

patutnya ptg tu redeem voucher utk callus removal for both of us kat area tu juga...
tapi org tu salah tulis time and dia ada customer time tu..
terpaksalah aku tunda ke Jumaat petang...
hubs terus ckp taknak gi dah Jumaat..akibat bengang yg facial tadi...tu pun sempat beli tshirt liverpool asia tour kat Reject Shop
i sorang jer la nampaknya...hmmmm..harap2 dia berubah fikiran ler nanti...



No comments:

Post a Comment