Wednesday, September 21, 2011

Raya Day 5

Hebat tak?
dari first day raya terus aku jump to day 5..hahahaha

biasala..raya kedua tak de mende nak citer..setakat gi beraya umah sedara mara...
raya ke tiga..aku start masak kat dapur balik...tak keluar sangat rasanya...orang jer kot datang umah...
raya keempat...aku jalan2 dgn en.somi kat Penang..hahahaha..shopping!

raya ke lima bersamaan Sabtu..baruler geng2 nak datang beraya...
dah ler ptg tu aku nak balik KL...kalau tak..dah boleh pergi beraya sama2..tsskk..tskk..

Menu :  Mee Rebus - kuah aku guna frozen paste beli siap kat org yg selalu aku beli tu...
Red velvet cuppies - ni buat 2 nd batch..yg 1st batch aritu dah abis..
Coklat - homemade
Kuih raya - ada yg buat, ada yg beli..

Sebelum tu raya kedua kalau tak silap..Ayu, hubs and son datang beraya..mekacih Ayu...sorry terlupa amek gambaq...

raya ke 5 ni dimulai oleh Cik Chah kita dan Apek...
sbb hg pesan nak kek la aku gagah buat kek 2 nd batch malam2..takut hg kempunan.. 


Pasangan Am & Adi


umah yg lapang tanpa sofa...cuma ada meja makan jer..
abisla...ujung bulan ni tinggal kenangan jer...kang dah ada divider..sofa semua...tak nampak lapang dah la umah ni...


then tetamu terakhir...Hazimin dan family...


selingan...tudung saji besi kaler hijau kat atas tu menjadi perhatian tetamu2...beli kat SSF jer..ada kaler putih jugak...
mangkuk yg korang makan tu..aku beli kat Corelle warehouse sale aritu..mak aku pesan...
so, utk yg dah masuk umah baru tu...rajin2 la bukak website Shopping n Sale nak check bila next warehouse sales yer kenagkawan...

aku tak ingat apakah topik yg menjadi bahan ketawa time ni...errrr?

best jer tengok Hana tidoq....



mengabadikan kenangan raya 2011



ps: curtain yg menjadi pertanyaan juga....kakak aku tempah kat Gurney..ada promo..kain paling murah dia pilih..tapi still tak murah sgt la harganya bagi aku...

rak kasut kaler putih menjadi inspirasi kawan2 sbb dia slim and simple..siap amek gambaq contoh nak cari nanti..
mak aku order masa PISA Home Deco exhibition...kedai dia kat KL...yup..KL..
nama kedai Mr. Bean...Serius..aku tak tipu...itulah nama kedainya...

bunga orkid atas rak kasut aku beli kat lobi MTM masa ramadhan..kat banyak booth jualan kat situ..



kalau korang nak tau..masa ak balik umah aritu serabut gila atas rak kasut tu gara2 ada org letak 'telur' dalam raga antara orkid dan telefon..semak wehh...
terus aku menggunakan kuasa veto...adik aku dah bising sebelum tu..tapi tak jalan....my turn..

'pak, tak kena ler kalau letak 'teloq' pak kat situ...nampak semak..cer tengok camni kan nice....
we'll find a place for your teloq ya...'

dan akhirnya 'teloq' itu masuk stor...tu tempat yg sesuai buat masa ni...
itu la...suka sangat benda2 exotic...
korang jgn salah paham..tu bukan sebarang telur...
eggshells ostrich beli dari jauuuuhhh...bertahun pak aku simpan...
besaq lak tu...2 biji....


walaupun aku rasa pasu tak berapa sesuai letak kat rak bawah ni..
memandangkan mak aku dah aim lama bunga ni..dia cukup berkenan..
tapi pasu yg aku berkenan tak ada pulak...
we all settled with this one..lagi pun sbb batang pokok panjang dan mak aku tak macam nak potong...sesuaila dgn pasu itu..pasu dan bunga beli kat SSF..





3 comments:

  1. anisah,afitz and hazimin still maintain la same je cam waktu kat skolah dulu .Yang penulis pun maintain gak tapi tak mau cakap la nanti kembang la plak hehe..

    ReplyDelete
  2. bunga-bunga pasu ni bersedia masuk stor bila ada baby nanti yea....

    ps/ cantik design langsir... siyes!

    ReplyDelete
  3. Anon: err..mana ada afitz kat sini...? effiz ada la..hiks..

    kak tek: tak per..ni umah mak bapak...takder baby kat sini melainkan kalau cucu datang melawat...hahaha...

    ReplyDelete