Monday, September 12, 2011

I'm Back! Holllaaaa everyone...

What a looong holiday!
hihi...

bila lagi kan?

baru hari ni masuk opis...
cuti 2 weeks!

actually seminggu jer kat kampung...

lagi seminggu?

nanti i story mory kat sini..


however..

bukan pasal cuti i nak citer ni...


tapi pasal lunch tadi...

dah alang2 ada urusan sikit..
singgah kedai...

terus tapau nasi kandaq...

minta nasi separuh jer..

seperti biasa amek sayur peria goreng...
kali ni amek daging kicap lak...

berapa?

Rm 8.50

what?

aku pun ulang tanya

nasi separuh, sayur dan daging berapa?

cashier tu reconfirm dgn staff yg jaga tempat lauk tu..


memang kena la RM 8.50..



takper la..aku redha jer...
sebab daging tu aku terlebih amek ker?

daging lepas raya sekilo berapa? dah naik harga ka?



ni ha..atas belah kiri tu daging...belah kanan tu peria goreng...
mungkin time aku letak atas nasi tu...siram dgn kuah daging..
kot2 diorang ingat peria tu daging kot sbb dah mandi kuah daging..nampak macam banyak sangat la kot...


dah memang perangai aku kalau makan nasi suka gaul dulu bagi rata kuah...
takleh nak telan nasi kering tak berkuah..mesti nasi tu takder kaler putih dah...melainkan kuah sup jer la..hahahahahaha


redha jer la...dah selama pun semua nasi dan lauk atas ni..burrrrpppp...alhamdulillah...


3 comments:

  1. 8.50!!!!!
    bolehlah kaktek balik kang bukak stall kt depan opis hang ek...
    mokcik kayo...mokcik kayo....

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, ha ha, I always enjoy your down to earth warm expressions.
    And it is that expensive now to eat that?

    I suka makan nasi kandar as well fish head curry.
    When my working days I'd go look forIndian or Malay food....especially on weekends....lepas tu, tidur, ha ha.

    2 weeks break from work! So? Bila next holidays?
    Lee.

    ReplyDelete
  3. Kak tek: meh ler bukak stall sini..tapi rege jgn la mencekik..kang kami pakat beli kat kantin je..indon yg masak...huhu



    Uncle Lee: usually my lunch would cost me around RM 4.00-6.50 only...that is why i am quite shocked with the price... fish head curry is another item that i will avoid..hihi..too pricey ;)

    ReplyDelete