Monday, August 15, 2011

Macam Artis

 Seminggu I UAT kat tempat user..

sekali tu..lepas solat zohor...

time masuk bilik UAT tu..

si H yg kebetulan dok dekat meja tiba2 cakap..
"kak nida.....macam artisla"

sambil tengok arah lappy I...


I pelik...??

ehh...takkan wallpaper i macam artis?


ke sebab screensaver I yg balloon cute ni cam artis?


rupanya dia maksudkan ni...kat bawah ni...




profile picture I...hahahaha




owhh....tu gambar 3 thn lepas...

"tapi nampak muka kak nida panjang..."

time tu kurus.....hehe..skarang.....hahahaha...
lagi pun time tu belum kawen...  ;)
(banyak la alasan ko ni...)



i ingat lagi..time tu balik Penang...cuti Hari kebangsaan..
kebetulan jalan kat Queensbay...

Estee Lauder tengah wat promotion...

beli set make up...dapat make over free dari professional make up artist...
then top up rm30 untuk photoshoot...

ala..korang mesti tau nyer Estee Lauder Model Search tu...

cakap kat mama..nakla try photoshoot..tak pernah ada gambar senonoh dari photographer pro lagi..

tapi I tak nakler masuk model search contest tu...sure kalahnyer..hahahaha


dahler aritu pakai baju buruk gilerrrrr...!!!!!!!

tudung bawal ala kadar...

baju tu lusuh..dah faded..tak sekata lak tu..
berapa tahun pun tak tau la usia baju tu...
pakai skirt bodo jer..
skirt cotton mahai mama beli habuan I jahit untuk kelas Kemahiran Hidup time form 2 kot...
giler berapa lama usia skirt tu!!

eh...I muat rupanya skirt tu lagi ekk...time tu la....skarang? mau ghelah...hiks..
yer la..bukan ada getah kat pinggang pun..I malas jahit..wat pinggang tali jerut jer... 

sib baik ada jaket pinjam ni ha...


gila wa tebal muka posing tengah orang ramai lalu lalang kat mall....malu....malu...
mujur buka spec..so, i tak nampak apa2 dgn clear...hahahahah...


ada a few photos taken...pose semua photographer yg ajar..
nak aku pose?
kaku macam kayu...
tara orang ajar pun still kayu jugak...
i kan pemalu ;)

among all photos..here are some yang ok la..
i tak photogenic...
posing dgn mata rabun ok...










but among all...
i love this picture so muchhhhhhhh!

the best picture that i have ever had...






asal letak gambar ni...
banyak pulak friend request kat fb dari jejaka2 tak dikenali ekk..

cer tengok gambar skarang..?

agak2 ada orang nak add tak?

hahahaha...

dah..
tak kuasa nak letak gambaq gemok kat sini...
nanti i sentap tau....menciiiiiiiii....


4 comments:

  1. jangankan jejaka-jejaka.. pasai gambo profile tu ler mak dara ni request friend fb sebab nak skodeng lagi.....
    takper...iras masih ada... kaktek sedapkan ati ko ni yea...

    ReplyDelete
  2. hahaha...nasibla kak tek..kat fb pihak security (encek somi) tak bagi letak gambar la...katanya tak selamat....wakakakaka

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah.....HOLY SMOKE! You sure look a $Million bucks! You have the kind of looks make men lupa nama mak. Or walk into a lamp post!
    Really beautiful portraits of you.

    With your kind of very attractive looks, any camera will do and you'll still come out a Million bucks!
    Outstanding portraits, Harnidah.
    I bet hubby had to potong que to get your hand....
    You stay young and have fun.
    Lee.

    ps, I sure wouldn't like to see you walking on the road when I'm driving. Tentu hantam back of bus, arhaaaa ha ha.

    ReplyDelete
  4. haha..so sweet la u Uncle Lee..
    u dont' have to worry..u won't hantam the back of the bus la...

    sudah gemok la...u won't recognize me at the side ways...arhahaha..

    ReplyDelete