Thursday, August 25, 2011

Last cookies



Sebenarnya...ni resepi untuk tart nanas...

tapi aku malas nak wat jam nanas...
kebetulan adik aku ada bagi kurma paste 1 kg...
kita wat tart kurma jer la...

walaupun MIL cuba nak bodek aku soh wat tart nanas...dia suka la masam2 sket nanas....
tapi mak....i dah set schedule wat cookies...
barang2 semua cukup2 jer...
tart nanas soh jer kak long yang bawa kay...dia kan jual tart nanas...hiks...

assistant aku ni bekerja utk satu jenis cookies jer...sabor jer la...




semperit bluberry ni aku buat sorang2....assistant dah hilang...



beberapa hari wat kuih raya...
MIL asyik nak soh aku wat mazola...dia nak ajaq...hubs suka makan kononnya...
but...well...masa tak mengizinkan...next time la yer...

ni pun gagah aku terus masak utk berbuka..


sotong celup tepung resepi Kasih Filla...
baru la tak tertanggal tepung aku dari sotong tu..hiks...


ayam masak madu...resepi Chef Hanieliza...tapi aku wat terpedas sket..


Selamat menjamu selera.....



4 comments:

  1. mazola sedap tau.... kaktek pun suka... nanti kaktek gitau MIL hang yg hang malas nak buat.... ngadap blog jek...

    ReplyDelete
  2. amboi kaktek...nak jadi kaki retort lak....haippp!!!

    ReplyDelete
  3. Hi Harnidah, your tarts are beautiful! I love the way you made them, first time I see these.
    I have always loved pineapple tarts.
    Here in Canada ada banyak all kinds, from strawberry to coconut tarts sold in shops.

    I can see banyak kerjah buat ini tarts.
    Tu ayam masak madu looks delicious.
    I have always loved Malay food.....maybe should have married a Malay lady, ha ha....or best, satu Malay, satu Cina....then again, saya pun suka curry....kawain Indian?
    Habis cherita. Arhaaaa ha ha ha.
    Just joke joke, ya.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. Uncle Lee..thank u...this time i made kurma tart..malas parut nanas...but now blueberry tart quite popular...

    haha..marry 1 Chinese, 1 Malay and 1 Indian...memang satu Malaysia la Uncle Lee..hehe

    ReplyDelete