Monday, August 1, 2011

Korean Style barbeque

Gila sempoi jer aku masak sayur ni..
1st time try merapu but turn out to be good!

actually..nak stim jer sayur nak buat ala2 western style makan dgn steak...

tapi tak tau diorang masak pakai ingredient apa...
nak google tak sempat..

last2...

aku gaul jer sayur2 mentah ni dgn

garam,minyak bijan,sos ikan,sos tiram,lada hitam

terus stim jer...

sedap gak..kalau tak letak lada hitam pun ok...



daging ni hubs ler..beriya2 nak beli..pastu tanya leh ker I wat macam BBQ tu..

setelah googles..aku decide ikut korean style...simple jer..

marinade dgn
soy sauce > ni aku guna kicap pekat manis jer..takdak kicap cair ker apa..bantai jer
brown sugar
garlic
green onion - daun bawang
sesame oil
sesame
black pepper
salt


aku marinade semalaman...
esok hubs bako jer..
cicah dgn BBQ sos beli kat Giant..hehehe

next time kita wat ala omputih lak...



No comments:

Post a Comment