Tuesday, August 23, 2011

Apa cerita?

Memang nasib badan tak sihat..
Selasa lepas terus mc..
tapi sempat lak aku cuci 2 bilik tidur...
flat terus malam tu...

esoknya cleaner dah sampai..cuci bawah jer...
aku lak sambung cuci lagi satu bilik tidur..
siap bukak sarung kusyen, basuh mesin, jemur..ptg kering terus pasang balik..
siap pasangkan langsir..basuh langsir yg dah dibukak tu jer belum lagi...

khamis baru aku start buat kuih raya..
eh...pagi tu sempat cuci cadar bilik kecik tu..cuci baju sekali..

then berkobar buat biskut ni 2 adunan...
nama cookies memang serammm jer dengar...



relaks....







biskut buah pinggang...

ada gerun?




cool beb...
ni selain tepung gula butter..
ada biskut marrie dan cornflakes yer...


tiada sesiapa nyer buang pinggang perlu menjadi korban di sini..


sebelum bakar..sempat beri tugasan pada MIL utk sapu telur dan tabur cornflakes hancur tu


siap satu jenis...esok rajin leh wat lagi 2 jenis...
cepat2la assistant i sampai....

 



3 comments:

  1. awat ganasnya nama kuih?
    lepas i boleh buat kuih hempedu ke... kuih anak tekak ke.... kuih buah dada kot yg paling laku nanti... muaahahaa..

    ReplyDelete
  2. Hi Harnidah, waa, terok you buat house cleaning. You nak saya pinjam my Katrina, da pandai chuchi baju, jaga rumah, masak, apa2 pun boleh, banyak talents. Arhaaa ha ha ha.

    I love those cookies.....looks good, I think 10 pieces should be fine with me.
    Your ketupat da ready? Ada rendang, doldol durian?
    Tu sarong kebaya da siap from tukang jait? Ha ha.
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  3. kak tek: hamboi2...nak kuih buah dada pulak...tu ke cari acuan special tu..kena tengok cup size berapa dulu ;)

    Uncle Lee: tu la...i nak pinjam u punya Katrina lambat sangat mau sampai... u nak 10 pieces ja ker? ingat nak bagi satu balang...hahahaha... ketupat rendang semua tunggu next week la baru buat...sarong kebaya? tailor i wat baju jurung ja ;) sbb sarong semua i wat pakai kat umah..pakai tidur..hihi

    ReplyDelete