Tuesday, July 26, 2011

Suami softspoken vs isteri brutal

Suatu petang dalam keta nak balik umah si suami cerita pasal pelaburan emas...

Esoknya, kebetulan opis si isteri dekat dengan bank rakyat...dah alang2 lunch dekat area tu..terusla menyinggah ke bank untuk dapatkan info...

On da way berjalan pulang ke opis...sambil menelefon si suami nak explain info yang baru dapat tadi...

W: abg..tadi dah tanya bank…bla..bla..bla..gila panjang explain berkobar2..
H: takper..takper..abg discuss dgn Mat dulu…nak pi makan ni..dalam kete..
W: abg ni…dengar la dulu...ikut org paham camni...camni..camni..blah...bla..
H: ha..haa..ok…

Perbualan tamat…

Sesampai si isteri kat opis..terus dapat sms dari suaminya…

“hny..naper tadi cakap bunyi macam tengking jer...malu abang...dalam kete dengan kawan2 nak gi makan..”


Errkkk.....baru si isteri terperasan....

“syg..sorryla..tak berniat pun..tadi tu kat tengah jalan..keta lalu lalang..sebab tu cakap kuat..tak dengar...sorry yer...hny janji tak buat lagi...diorang tanya ker?”

Suami balas: “takderla..tapi kuat sangat..orang tepi, orang belakang semua leh dengar...mana kita tahu nanti diorang fikir camner kan..”

Si isteri  : “alamak...malunya hny...kalahkan bukak loud speaker ler pulak..”

Suami: “ takper..abg dah tolong cover”

Petang itu..dalam perjalanan pulang bersama suami…

W: abg..sorry yer tadi..abg cover camner tadi?
H: abg cakap…patutla kuat…kat luar rupanya….
W: diorang tak cakap pa pe ker?
H: tak..diorang diam jer..abg takut diorang pikir lain..ingat abg ni takut bini jer...nanti hny lak yg malu..
W: aiseyman…nak wat camner…hny kalau dah excited..ker..tengah nak explain apa2 bagi org paham ker..sure volume up sket..nak tak hny cover balik?
Esok hny call abg time lunch hny cakap kuat2 ‘yayaaang, I love uuuuuuuuuuu’  ;)  >sila cakap dgn nada manja budak2 kecik yer…
H: ehh..tak payah..tak payah…
W: abish tu camner nak tau abg dengan kawan2?
Abg nak cakap abg skarang dgn si fulan dan fulanah ker?
H: tak yah..kalau abg cakap abg keluar lunch tu..pepaham la..abg dgn kawan2…
W: ok..set…


Malam itu..si isteri tepon ibunya….

W: mama tau tak arini chek dah kena tegoq..
M: pasai apa?
W: pasai cakap kuat sangat....
M: hahahaha..
W: yer la..bla..bla..bla...story pasal kejadian siang tadi
M: hang ni pun satu…dia tu kan jenis cakap lembut..kena jaga air muka dia…
W: ala maa....standard la..anak keling..memang cakap kuat..tambah2 kalau tengah excited..tak pun tengah nak terang something kat orang..macam la tak biasa...hehehe.. kalau hubs soft spoken..bini brutal standard la ....hahahaha...tapi kan ma..dia sebok dok kata org cakap kuat...ma tau tak..la ni time chek dok cakap dgn mama kat atas ni..dia cakap tepon kat bawah KUAT gila sampai chek leh dengaq apa dia cakap kat bawah tu...
Kata kat orang pandai...dia pun sama jer...
M: hahahaha...dia takpa...la..lelaki..hang tu POMPUAN..kat luaq lak tu..dalam umah takpa la jugak...
W: Apa lak..kadang2 kat luaq pun dia cakap kuat bila excited pasai apa tah..asyik kita ni dok ssshhh...ssshhh..pelan sket..kuat sangat abg cakap...
yer la..tau..ok la..menantu ma dah naik dah tu ;)


ps: korang jangan ingat aku queen control pulak hek...lepuk kang..haaaiiippp!!







No comments:

Post a Comment