Monday, July 11, 2011

Senandung Malam Seafood, Bagan Lalang

Well...hari tu dah kena pi time cuti memang azab ya amat...
jam dan ramai gila orang...
we have learned from past experience..

so today..
bertolak keluar umah kol 4.15pm yall!
suppose nak keluar kol 3.45pm..

The journey took around 1 h 45 mins
arrived there around 6pm...
yes, i did make a reservation..takut tak cukup meja kang...

please note the place below...dalam map pun ada!

see..the lady in red tshirt tengah pilih ikan..
owh..i bukan nak tunjuk gambar that lady..just nak note that is the place kita perlu q utk pilih ikan, udang, crab etc...and last time, we have queued for 40mins!
lucky this time tak ramai orang coz we are early...phewww!
we are lucky that nite ada lawan bola..so, rasanya  ramai dok depan tv tak keluar jalan2 kot..
so,tak penuh sangat macam haritu..


ada surau dan public toilet nearby..ada yang mandi kat tepi laut berdekatan..
tepi kedai ni ada padang besar..semua parking kereta kat sini..malam karang penuhla padang ni...


nampak tak disebalik pokok2 kat bawah ni?
opposite the road..there is the beach...just a few metres away!
well...there is a new resort nearby...The Golden Palm Tree Resort if not mistaken...
expensive gila! but reasonable kot for 5 stars resort i think..


our pari bakar arrived ;)


small jug of fresh orange..enuff for 4..


pepahat masak cili...this time anak2 pepahat i think..last time bigger...


the best udang n sotong celup tepung ever!
hari tu lagi sedap sebab panas2...kali ni makan lambat...dah sejuk...


minta chilli crab...but masak macam kunyit dengan serai dengan cilipadi...
rasa ok la..but not that crab bersalut cili as i imagined...
tapi isi ketam dia best! tebal dan lekang...


penuh perut sampai bungkus balik sotong tak muat perut nak makan :)
bertolak balik around 7.30pm...

terima kasih kepada encik suami yg belanja hari ni..i lapp u 2 3 4!




5 comments:

  1. tak pernah dgr plak sayur pepahat...sedap ke?

    ReplyDelete
  2. bukan sayur la..ni siput..atau dipanggil siput kapur..

    ReplyDelete
  3. waaaa.... terliur nih... sib baik tak poser...
    walopun bukan pinggan corelle tapi makanannya sedap dn fresh-fresh ek...
    (hehe....perli ler...)

    ReplyDelete
  4. hahaha...ada beza ker rasa makanan letak pinggan corelle? hiks...

    sib baik dia tak pakai pinggan melamine yg boleh melt sekali kaler design dia tu..

    ReplyDelete
  5. blog da ok tp dari segi bahasa xok..
    klau trus guna bahasa melayu nampk cantik..
    :)

    ReplyDelete