Friday, July 1, 2011

Melaka..here I come


Melaka ni...ada special place in my heart...eceh...
well..Penang..please..don't be so jealous...u are always in my heart bebeh... ;)

kali ni...trip ke Melaka again...bukan saja2..mesti bersebab..
kalau takder sebab mesti tak pergi..apa daaa...

aku booked lama gila ok....2 bulan sebelum rasanya..
pepahamla..cuti sekolah..weekend..Melaka and PD confirm fully booked...
and mesti jam gila tak hengat...menciii...
tu la sebab naper malas nak gi Melaka kalau tak bersebab...

utk tidak menyakitkan hati menempuh jam..
i booked kat Alor Gajah jer..hotel baru bukak..murah jer..hotel dekat shop lots..
to be exact..kat Rembia..opposite Sun Power...

nasib hotel baru..
so bilik ok..toilet cantik..

tapi...naper katil single bed ni?
i tak biasa ler tido asing2 dgn suami sendiri...auuwww...gediks... ;p

takper yang...kita rapatkan jer la katil tu..sib baik ringan jer... 

plan nak ke animal safari kat a famosa resort tu ke laut la nampaknya..
gara2 jam..dan sampai pun dah petang sangat..not worth..

hubs lak sakit perut..
kita rest kat bilik jer..

but dineer..please...i nak asam pedas ok...
ujan la pulak..malang...tempat ni tak berbumbung..
yang ada pun meja kat tepi kaki lima jer..
kena tunggu org abis makan...

di sebabkan hubs masih kenyang dan sakit perut...
i jer la makan..
pilih ikan kembung sekor tuk masak asam pedas..sotong 3 ekor goreng tepungn sayur kailan goreng dan nasi putih 2..ingat hubs nak..pastu cacel..amek satu jer nasi putih..both of us order air teh halia..
nak buang angin la katakan..  *wink..wink*

tapi kan..memang nasib i malang...
masa order tu..hubs tengah tunggu satu couple ni abis makan..nak amek tempat diorang..
so..bila i order...dia tak tulis no. meja..i cakap dekat brother baju merah tu...

punya lama tunggu...tak sampai2 makanan i...
pastu hubs soh gi tanya..

gi tanyala kat adik yg amek order i tu..
"dik..akan order sikit jer tak dapat lagi..."

ler..rupanya ikan aku tu dah lama siap..just diorang tak tau sapa punya..hampeh tul...
bayangkanlah order org lain se muka surat dgn order aku tu semua dah dapat..
pastu baru dia hantar ikan san sotong aku..tapi sayur miss...malas nak cakap..so nanti cancel jer la terus...

sotong tepung tak setanding kat baganlalang..
asam pedas kali ni aku rasa pekat gila..banyak asam jawa..macam dah tak feel makan..
baik lagi makan kat asam pedas kat setiawangsa tu..
next time..better cari tempat lain la makan asam pedas..


hubs nak tapau bubur mcd..yg i tau ada 24hr kat Dataran Pahlawan sinun...moh kita jalan2 sekali...
jam ko! 


ni baru nak lalu kawasan building merah ttu..


almaklum..cermin kete berair hujan...maka gambar bertitik2 la yer..




dekat Stadhuys



clock tower


ada polis traffic jaga lagi..
abis la sapa main parking tepi jalan..semua kena saman...heheh


try to snap gambar beca..
gila berbunga2 beca kat sini..pasang lagu kuat2..
beca kat Penang simple jer..takder macam kereta berhias ni...hihi
the differences..mesti korang tau beca kat Melaka ni pengayuh dok kat tepi..
kalau kat Penang pengayuh dok belakang..

but ada satu beca tu i liikeee....hihi...
simple jer tak der bunga2an..
tapi dia ada simbol..Batman...hahahahaha...nice one...tak sempat snap gambar..


kete kat tepi balai polis ni semua kena saman....hellloo...dah tau org selalu datang mencong sini..naper la tak sediakan tempat parking yang bersesuaian?
takkan nak parking dalam sungai?


aku tak pernah lagi naik menara taming sari ni...




nak masuk mcd nyer drive tu pun kami konpius..tak macam drivethru..macam tempat orang lalu lalang jer...hahaha..by the way..below pic ialah tempat keluar drive thru...

*all pics were taken from my old hp...not canggih one...

No comments:

Post a Comment