Thursday, July 28, 2011

Masak pukul 5am-Big Breakfast-Midvalley-Kenduri

Diari bergambar hari ini...
by the time korang baca ni..dah sebulan dah berlalu..hahahaha

disebabkan opis hubs anjurkan karnival apa tah..
diorang nak wat rekod buku Malaysia tu...
konon2 ada pameran makanan terpanjang..
maka semua staf di kerah bawa sorang satu masakan..
yes...diorang dah provide list..dah bahagia siap2...

ada around 1003 jenis masakan...akhirnya di lelong dalam rm1 atau rm2 utk didermakan kepada mangsa bencana kot..
untungla sapa yg beli lauk ketam tu kalau bayar rm2 jer...tskk..tskk..

ingat tak dulu aku pernah wat entry pasal masakan India tu?
ni la dia...Sothi > South India curry...

macam masal lemak sayur lodeh...tapi takder la tempe segala...
kena hantar kat tempat pameran before 7.30am!

gila kau...tak pasal Jumaat malam tu aku prepare bahan2 sesiap..potong dan simpan dalam bekas masuk peti ais..
Sabtu pagi kol 5am dah aku bangun kalahkan nak  bersahur jer...
just blender kelapa nak amek santan...dan defrost udang..
pastu campak jer semua bahan rebus naik...
before 6am dah siap masak..barula nak mandi dan bersiap...


pastu tak tau arah tujuan...malas nak lepak tempat karnival..
terus hubs memberi saranan bernas...
kita breakfast McD nak?
hehehe...
pagi2 buta takkan nak serbu McD kat Midvalley kan...
yg aku terfikir..tempat paling dekat yang aku tau hanyalah kat Bangsar...

gila berpusing2 aku dalam tu..konon nak ikut shortcut masuk ikut jalan Bukit Pantai tu..
hampir berputus asa nak tukar breakfast ke Mahbub jer..mujur keluar di jalan yang benar...
sampaila sana...
makanlah set Big Breakfast for 2 ni..
ala2 nak lepak lama sket..aku bawa majalah Rapi..tapi hubs yang baca..
takkan aku nak tengok jer dia baca..
terpaksalah aku merajinkan diri baca bahan bacaan yang ilmiah sket..
ala...buku yg aku baru beli tu > "Taking Minutes of Meeting"
tsk..tssk..gila bosan tak pagi2 baca buku macam nak amek exam jer...

bila dah makin ramai org turut nak breakfast kat mcd gak..hubs ajak gerak..

Sampaila kami seawal jam 9.10am kat Midvalley!
hahaha...parking boleh pilih mana suka...

tapi kedai2 baru nak bukak around 10am...mostly bukak 10.30am...
ko dudukla melangut tengok orang lalu lalang kat situ..
aku malas nak lepak mcd lagi...

tapi pagi2 tu ramai orang Q kat centre court ada Samsung Galaxy tab nyer event...
then ramai orang Q kat Apple Machine nyer kedai..
tapi aku malas nak amek tau what's going on there...

sebab mission aku ke Midval adalah utk shopping seluar...
gila sedih nak cari seluar size giant ni...
mujur ada..tapi mahal ler sket...errkkk..pejam mata bayaq...


bila dah happy dapat seluar..jom kita lepak makan dessert..


selalu nak beli durian asyik tak kesampaian...
so kali ni aku dah aim nak makan durian pancake ni...
pastu menyesal makan...sebabnya aku cerita kat bawah..huhu


hubs order cendol 


aku order Red Ruby ni..walaupun nangka tu angin...demi kerana red ruby ni aku sanggup...
red ruby ni actually sengkuang cina tu dia salut tepung pulut kot dgn pewarna merah..tambah air gula dan santan juga...taste and the smell very nice when blend in with the nangka


around 12 o'clock..bergerak la kami menuju ke dewan kenduri..
dewan kat maktab latihan polis...

sebab tu aku nyesal makan durian pancake..bau durian kuat gila beb!
berlahak jer bau durian..terus berat mulut aku malas nak cakap sangat dgn org sebab takut berbau durian...
dah la mouth spray pun tak bawa...tsk..tsk..

ni kenduri anak opismate hubs...
dah alang2 hantar sothi kat area loke yew..kenduri kat Cheras..
malas nak patah balik umah..tu yg gagah lepak midval tu..takderla nak membazir minyak dan tol..



meja beradap ni lambat diorang hias..time amek gambaq ni..atas meja tu kosong jer tak berhias..
bila pengantin dah dekat nak masuk..baru ada bunga2an semua..


kami gagah tunggu pengantin walaupun terlambat disebabkan ada masalah sket pada baju..
tunggu pun sebab nak tengok baju..kata designer yg agak glemer yg buat..haruslah kita tengok yer.. 




gifts for guest..



ada home made chocolate


close up sket tapi blurr la pulak..


sampai umah around 3pm...terus mandi dan tido...bengang wei kepala tak tido dari kol 5am!
ehh..malam tu terus bersemangat alter labuh seluar sendiri :)
yer..saya tahu saya tak cukup ketinggian...pffttttt..
Sekian...




2 comments:

  1. waaa cantiknya pelamin ngan tempat makan....
    bebudak la ni banyak duit ke kawen lavish macam tu?
    ke tong-tong belanja?
    ke org biasa pun boleh dpt sponser?
    ke ada diskaun dewan?

    ke mak pak kena sapot gak? huhu... soklan terakhir yang try takmo tanya tapi nak tau gak..

    ReplyDelete
  2. tempat makan tu memang macam tu...kenduri kat dewa banquet maktab polis..bapak pengantin pompuan keje polis...rege dewan chek tak tanya...

    pasal budget..den tak dapek nak jawab la..

    kalau ada duit sendiri..pakaila duit sendiri..

    kalau mak pak kayo..boleh la minta sponsor PAMA..

    kalau segan nak minta PAMA..leh ler buat loan kat bank....hahaha

    ReplyDelete