Friday, July 29, 2011

Ketagihan.... ;p

Ehh…ni sambungan dari cerita kenduri aritu…

Alkisah kerana nak menunggu pengantin berarak masuk semata2 nak tengok baju dia tu kan…

Sempatla aku observe orang...
Siap dengan kanak2 buat main wayang kulit guna tangan masing2 kat projektor yang papar ucapan selamat datang ke majlis tersebut...
Sampaila mendengar pelbagai alasan yang tetamu beri semasa nak mengundurkan diri dari majlis…
Akak kan dok meja belakang..dekat dengan pintu...hihi..

Selalu standard orang bila salam dengan tuan umah nak balik jer mesti cakap ada hal lain ni…ada kenduri lagi satu la…

Tuan umah lak mesti cakap..tunggu la dulu…pekena la seround lagi…

Ada sorang bos kat tempat hubs keje tu..bagi alasan nak servis keta…hahahaha
Tapi dia cakap tu macam real jer…
Padahal hari Sabtu petang dalam kol 2 lebih camtu...sempat ker servis? ;p

Tapi kan..
Dalam banyak2 alasan...
Ada sorang tetamu ni paling creative....
Tergelak aku sorang2 bila dengan alasan yang dia bagi...

bini tuan umah yang suara kuat gila kalau time excited tu pun boleh terdiam...tutup mulut...speechless....

pakcik tu badan besar2..wife dia pun lebih kurang macam dia..agak big size..
tapi pakcik tu gila kelakar…suara kuat lak tu…konpen suara aku tak leh lawan dengan suara dia.wakakaka....

masa salam dengan tuan umah…diorang soh tunggu la kejap…tengok pengantin..

tapi jawapan dia….tak terjangkau dek akal..hahaha

dia cakap…

“saya memang pi mana2 kenduri tak boleh tunggu lama2..kena balik cepat….”

Semua orang macam curious dah kat situ..menunggu ayat seterusnya…

“pasal takut nanti KETAGIH”

Yang ni mula2 aku pikiaq dia ketagih nak makan nasi banyak round..tengokla size dia kan…tapi jawapan selanjutnya menbuatkan aku tergelak…berseloroh jer dia jawab…

“KETAGIH nak kenduri lagi…tambah2 kalau tengok pengantin..lagi tak tahan..takut KETAGIH nak kawin lagi”

Hahahahahaha…I liiikeeeee…




6 comments:

  1. hahaha..klakarla pakcik tuh...tapi boleh pakai gak alasan tuh..hehehe...

    ReplyDelete
  2. tu la...buat aku gelak sorang2...

    ReplyDelete
  3. hahahaaa... bini dia mesti dah tebal dah dgn jawapan dia tu...

    ReplyDelete
  4. Eh aku servis kete sabtu 2pm la mie..bole jek..sian bos hubs hg tu :P

    ReplyDelete
  5. Hello Harnidah.
    Telah berlabur tirai Syaaban menjelma pula Ramadhan.
    Saya ucapkan moga berjaya menunaikan puasa dengan Jayanya.
    My best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  6. Kak Tek: alah bisa tegal biasa...

    anon: siapa kau? lawyer? majistret? doktor? ehh..bukak yer ptg sabtu..akunyer tmpt servis sabtu half day jer...

    Uncle Lee:
    Berlabuh sudah tirai Syaaban,
    ramadhan menjelma bersama sang suria,
    terima kasih Uncle Lee atas ingatan,
    Semoga sihat selalu dan sentiasa ceria.

    ReplyDelete