Wednesday, July 6, 2011

Bertuah punya bini

Disuatu malam lepas balik keje dan singgah supermarket cari barang...sampai umah lewat sket dari biasa..

*Note:  H=Husband, W= Wife

H:  hny gi mandi dulu..karang abg nak mandi..
W: ok...

selepas W mandi..H masuk toilet...

W cepat2 iron baju keje nak pakai sendiri esok..cari yg tak perlu iron teruk2...tak sampai 5 min pun siap iron..terus bersedia nak solat isyak...nak angkat takbir ni..

H keluar toilet...terus ke bilik sebelah..pastu masuk bilik balik sambil buat2 tanya....

H:   hny dah iron baju ker?
W:   a ah..dahh..(senyum sumbing sambil tahan gelak..)
H:   ala...oooo...pandai yer...saja jer taknak tolong ironkan baju abang...
W:   hehe...dah agak dah..mesti nak suruh orang jer..mana aci....minggu ni jer dah hari2 kena ironkan baju
       abg..minggu sudah pun...baju hny leh kira dgn jari baper kali abg tolong iron kan...bukannya abg tak tau
       hny paling tak suka iron baju...
H:   minggu lepas abg sakit per..tak kirala...ni abg letih ni...drive gi melaka lagi aritu..
W:   hny pun dah sakit lutut ni..dah bengkak...minggu ni nak tanya doktor nak kena inject ker... (dan2
       alasan lutut sakit ;) tapi memang pun..)
H:   takperla..takyah iron la..bukan nyer kedut sangat..pakai terus jer la esok..pakai jaket kat atas >> ni
      saja nak saiko aku ker apa..
W:   abg nak soh hny tolong iron leh..tapi dengan syarat....esok abg kena iron baju hny sebab hny kena wat
       kek...
H:   takyah lah camtu...

setelah solat..suami ke bawah tengok tv...wife pun tak sampai hati tolong jugak iron kan baju...bila nak sangkut baru perasan rupanya suami dah sangkut baju lain utk pakai..takperla..dah iron yg ni pun...
pastu wife pun ready nak tido dulu...letih la...
tak lama kemudian suami naik atas nak tido...bini belum tido..tapi pura2 tido....hihi..

H:   hny...thank u so much tolong iron baju abg...abg nampak ada baju biru tu....(sambil peluk cium bini yg tengah mengiring mengadap dinding) >> sweet la konon.....saper sweet lagi? kan? kan?

W: hny tak perasan abg keluarkan baju lain...

H: takper...esok abg ironkan baju hny..hny kena wat kek kan.... >> so sweet la u...until u iron my clothes
     tomorrow la ;p

W: tq yang...   :)  (esok tak tolong iron baju aku siap!)

No comments:

Post a Comment