Tuesday, June 21, 2011

Tutti Fruitti

Hari ni semangat nak gi cobler tampal tumit kasut..

tapi..cobler tepi speedmart 99 tu tetiba takdak lak...
kena ambush ka?
ker tukar port?

terus macam takder tujuan dah ke situ...

tetiba...
ehh..kedai Tutti Fruitti yg baru bukak tu aku lom try la...

akak memang peghak la dik...

masuk2 tengok ..lawanya kedai..tapi cakap dalam hati jer la...

abis cakap kat adik (bro) kiut kat tempat cashier tu..

dik..akak nak bungkus...

oo...terus dia datang bagi servis tip top ko...
kak..kat sini kita self servis...
mula2 akak kena pilih cup...sambil guide aku ke tempat cup...
mentang2la time tu aku sorang jer customer dia..ehehe

yang kecik sekali udahla yer dik...

kat sini kita kira 100g rm 5.30 ...(ehh..betul la kot...terlupa aku)

then akak boleh pilih flavour apa yg akak nak...
sambil guide ke tempat flavour ala2 slurpee kat 7 -eleven tu...

dik..yang mana sedap?

yang red velvet ni campur vanilla dan coklat..ni pun ramai amek..
cookies and cream ni pun manis gak...

aku pelik naper dia sebut manis?
tapi aku tanya ada beza ka vanilla dgn cookies n cream ni?

bezanya yg tu ada cookies la kot...aku tak dengar apa dia cakap..hahaha

nak isi dalam cup ni akak pegang cup ni kat bawah..tarik handle dia turun..nak stop angkat ke atas balik...

terbaiklah adik ni...

tapi..tangan aku sebelah dah full pegang purse,hp dan plastik kasut..

dik..tolong jap...

ok...saya pegangkan cup..akak tarik...

ok...tq...

akak taknak campur flavour ker?

ermm..boleh lah..sket jerla...

then..ni topping kita semua dari ujung ni sampai ujung ni...akak pilihla...

ok...tq dik...

lepas bayar...

terima kasih kak..datang lagi... :)

on da way balik opis..panas terik...nak mencair dah ekrem aku ni...
tapi nak makan nasik dulu ni..maka terus masuk freezer yg tak berapa nak function betul..


hah..tengokla...tetap cair jugak sket eskrem aku..yang beku hanyalah buas raspberry dan strawberry....isk...
aku pilih flavour cookies n cream..pastu campur sket royal red velvet..

patutla..cookies and cream tu manis sket..
red velvet tak manis sangat..
topping aku amek buah raspberry, strawberry, serbuk oreo dan caramel syrup...

ok la...sedap gak..tapi mahal...
Rm11.65 untuk yougurt ice cream ni...
haishh...bila la kelas buat ice cream nak bukak ni Teh...i nak attend...


* yang..sorry..bukan i tak nak share makan dengan u...tapi kan..eskrem tu dah mencair..kalau i tunggu u balik alamat dah tak sedap..i makan dulu yer...lagi pun i beli mahal bismillah..... ;p


No comments:

Post a Comment