Wednesday, June 15, 2011

Masak2 di hari Wesak

Standardla lambat update...janji update kan?

senin dah plan dgn hubs macam nak bakar2 jer esok...

jom kita ke pasar...

ada resepi baru google..
cara nak wat ikan bakar yang ada sambal time bakar tu..bukan bakar kosong..I don't like...

bagus betul ramai membantu...
MIL dan hubs la..hehehe
cepat sket keje i..

tugas membakar dari dulu memang subcon kat hubs..
i masak sambal...
then buat sambal tahun...kalau betul la yg dalam bekar bertutup tu sambal tahun...hehe

then wat sotong celup tepung...
ni part yang tak berapa nak lulus...

mula2 goreng tepung tu tertanggal dari sotong...
isk...cair sangat ka?

tambah tepung lagi...
ok sket la...
tak capai taraf kat Bagan Lalang lagi ni..

ada idea tak nak wat tepung tu salut nipis jer..rangup macam keropok..?

dalam mangkuk hijau tu pecal segera yg adik aku bawak..sedap weh..just tambah air panas dan kacau..siap...ni mak kawan dia yang buat...boleh order lagi pas ni...

mangkuk satu lagi tu balance sambal ikan bakar..
untuk dicedok letak kat ikan time nak makan..



peek a boo....ikan pari bakar..


oh yaa...ni asalnya nak wat sayur ala kenduri..letak kuah pecal tu..sebab tu ada salad..ala2 nak buat cam jelatah ler..

tapi yer la...bila dah ada sengkuang..timun..maca pasemboq la pulak...

kalau ori jawa nyer pecal..not mistaken ada jantung pisang, kangkung, tauge, timun, telur rebus...etc...



wahh...sedapnyer pari bakaq...nyumnyum....puas hati makan sorang seketul...



No comments:

Post a Comment