Friday, June 17, 2011

Jeram - salah jalan :(

pengalaman pertama aku naik keta jalan ikut estet kelapa sawit...
betul2 ikut estet yang jarang2 ada kenderaan lain 1 km depan dan 1 km belakang keta ko..

hubs gerun...takut sampai berpeluh kaki tekan minyak...
aku?
relaks jer..sebab hubs ada kat sebelah..
pastu komen..luasnya negeri Selangor ni kan..kawasan luas sangat...banyak tanah lagi sini rupanya..
padahal tanah ladang kelapa sawit...

motif?
sebenarnya aku rasa dah salah jalan...
konon pas kenduri nak gi mencari tempat ikan bakar kat Jeram tu..

maka sebelum gi dah google siap2..print lagi..tapi tengok patut ada include large map...
aku tak perasan tak ada map pas print..
garmin?
aku la garmin tu..hehehe...

asalnya aku rasa aku silap google dari Slim River..
padahal kami kuar ikut tol Behrang baru masuk PLUS...
so jarak dah lari la kiraan nyer...isk...
at last..kami exit kat Bukit Tagar...

ni patutnya map yang aku ikut...yang kaler biru tu...
tapi aku dah ikut laluan estet...masuk jalan yang kaler merah tu...

ko tau naper hubs cuak?
dia kata dah ler kat Batang Berjuntai..
black area ni..kawasan pembunuhan jer...isk...
yang..u jangan mulut capoi time2 ni boleh?

dah ler tak der orang...sekali2 baru ada keta lalu..lori lalu...
sib baik siang...kalau malam?
mau aku berzikir, mengaji bagai...
sib baik dah baca doa naik kenderaan ;p

bila dah lalu kawasan ada penempatan sket baru lega sket..
adalah umah orang sebuah..jarang2 sangat..
bila nak sampai pekan baru ada kampung...
tu pun masa dah masuk area Jalan Raja Musa...



sila bandingkan...kami salah jalan jadi lagi jauh pusing...
patut ikut short cut...
mujur akhirnya jumpa jugak tempat yg di tuju...

tu pun sebab i janji nak banjer makan kat sini..kalau hubs..mesti cancel balik umah terus dah...huhu



 Isnin i review yer tempat tu...

2 comments:

  1. Hi Harnidah, even though my bahasa sebelum Merdeka, I enjoyed reading your this posting.
    I remember Batang Berjuntai....
    As well those oil palm and rubber estates.

    I too was lost several times, but deep in the estates, once in Tanjong Malim, one in Johore, Kota Tinggi area.....I took a wrong turning on way out, after visiting my contractor....pusing2 macham gila, nobody on the red laterite estate road too....
    In the end, petrol pun nak empty dapat keluar.

    I like your easy style of writing....and your lively humour...as well, quote, "kalau hubs..mesti cancel balik umah terus dah...". Ha ha ha.
    You have a pleasant weekend, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.
    ps, that OWC very interesting....I think I will come out with mine next post, ha ha.

    ReplyDelete
  2. Uncle Lee..very scary if run out of fuel...hahaha..thanks for visiting...can't wait for your next post ;)

    ReplyDelete