Tuesday, May 17, 2011

Pizza not so instant...

Pizza not so instant…
Kalau yang instant jst beli yg frozen, balik terus bakar jer…


Ni aku gagah beli frozen pizza base jer…sebab malas nak buat sendiri…

Cara mudah nak buat pizza :

Sapu base dengan tomato puree
Letak pula tuna spread with mayo yg siap jual dalam tin untuk makan dgn roti/sandwich
Potong sosej bulat2 taburkan..
Potong nenas bulat dari dalam tin dan taburkan
Taburla oregano
Kalau nak tabur cendawan dalam tin pun boleh..tapi aku malas..
Pastu ada cheddar cheese yang sekeping2 selalu makan dlm sandwich tu..korang carik2 la kasi kecik..tabur…
Last sekali..parutla mozzarella cheese kat atas…
Bakar dan makan..  :p

ops..ni terlebih bakar...




No comments:

Post a Comment