Monday, May 2, 2011

Barbeku

Kan dah cakap..bila plan apa2 awal sangat…jadi over excited…
Pastu mula dok pikiaq bukan2…macam2 idea keluaq..

Mari kita ikuti dialog berikut…

Anak: ma..nanti kan malam raya nak wat barbeku kan? (gila saiko dah pikiaq plan raya dah…posa pun tak start lagi..)

Mak: a ah… awat?

Anak: nanti ma nak beli tempat panggang camner?

Mak: tak pikiaq lagi…lambat lagi la…

Anak: tak la..dah dok ushar..ada yang bodo panjang cam orang bakaq sate tu dalam 20-30 hinggit jer…ada yg satu lagi jenis tu cantik sket…bulat, ada kaki tapi macam kecik sket..macam takleh nak masak banyak serentak…tapi mahal la sket…

Mak: ala..nanti hampa balik kita pi beli la…mana2 pun tak kisah..

Anak: yer la..tapi kan…esok2 ni ada ka ma nak buat barbeku panggil org? takkan nak pakai yg bodo buruk tu? Malu lak org tengok… Dah la tak dak kaki /stand..kita nak kena BERTINGGUNG ka sambil bakaq?  (terus teringat Indon yg sewa kat umah tepi jalan masuk ke taman umah aku tu selamba jer bakaq ikan dok bersila atas koridor tepi umah dia – tepi jalan dengan asap berkepul2 kalahkan orang bakaq sampah….padahal ikan 2-3 ekoq ja atas dawai tu)

Mak: hahahaha…yer la…kita beli la yg ada kaki tu….nak beli kat mana?

Anak: Ala…org tengok kat Giant ada jual…



No comments:

Post a Comment