Wednesday, May 18, 2011

Atas permintaan cik adik..

Kadang2 mengada jer..request nak macam2..
pastu bila dah buat..komplen jer tau..
kata aku saja nak bagi dia gemok..

dia punya pasal la aku pun turut gemok sekali..huhu..

nah red velvet...malas nak wat cuppies..amek sebijik terus..
terover baked..kering sket kek nyer..




pastu terajin lebih..dah lama nak try wat cream puff..
ni version orang putih nyer..
selalu yg kita makan dia lembut2 jer..
ni dia agak crunchy..rapuh..picit leh pecah camtu..

macam comel jer kan bentuk dia...  :)



oh ya..filling dia pun saja nak try lain...
tak wat custard or corn..

kali ni try hazelnut cream filling...sedap....


ni contoh...patut kalau ikut resepi potong atas..taruk filling and tangkup balik..
tapi aku guna pipe guna mata macam jarum amek darah yg besaq tu..cocok jer dan pam..
kalau korang pernah tengok kat big apple masukkan inti donut depa ala2 camtu ler..
so, dia ada satu lubang jer..






2 comments:

  1. wow..awesome.. amie..terror la hg ni.. mmg menggemukkanlah dok dgn hg... terror sgt masak.

    ReplyDelete
  2. thanks ida..aku takder la pandai masak sangat..ikut resepi jer...

    ReplyDelete