Tuesday, May 31, 2011

Wedding in Style

ermmm..kan time balik penang aritu i cakap dok separate dari hubs kan?
jadi i dah macam anak mak pak la..hubs i tinggalkan..hehe

kena Jumaat tu hubs pakai kete..
i lak dah kat hotel sorang2..
kebetulan akak tepon..minta ihsan akak tolong tapau lunch...

instead of tapau..i told her i wanna go to Queensbay Mall..
eat there..tapi dia ada hal lain takleh tunggu lama..
she just dropped me there..

ingatkan habis round kat sini hubs leh pick up..
sms dah berapa kali but tak reply..
i assumed keje dia tak abis lagi..

i called mom and asked where she is....yerla..mama baru balik keja..otw amek bapak..
suddenly all the plan changed..
yes...mama datang amek...leh gi dinner sekali...

while waiting for my parents..
lepak tunggu kat luar
i duduk kat kaki lima balai polis kecik tepi bus stand tu jer..
serius..dok atas kaki lima..not standing..
dah macam budak2 melepak lak..

enjoying the scenery despite of the hot weather..


ada macam Palm Spring?


suddenly a bus stopped just right in front of me..

these two 'big mouse' catched my eyes first...


then, ehh...ada pengantin!
why so many?



almaklum..using hp nyer camera..lambat tol nak snap..time snap betul2 time minah ni turun...OMG..
baju dia sexy kay....among all brides...this one cutting baju kat dada memang takleh blah..macam tak cukup kain nak cover..terpaksa i watermark kat situ...hehehe
i yg fomfuan ni pun asyik tertengok jer kat situ..apatah lagi lelaki2 kat sana...mesti tak berkelip mata..
yerla..mata kita ni..pantang ada benda pelik sikit mesti perasan terlebih... ;p


rupanya ada event ni...i malas nak bangun..
snap gambar dari tempat i duduk jer la...
paling glamer mouse2 tu la..ada org nak bergambar dgn diorang...bukan dgn brides..



one of the brides sangatla baik...eventhough i sempoi jer lepak tepi kaki lima...amek gambar pakai hp jer...dia turun dengan senyuman manis bagi i kertas ni...


see..bus tu pun charted specially for this event la...patutla diorang jer dalam bas tu..


what do u get kalau buat wedding kat G Hotel ni?
bacala kat belakang kertas tadi tu...ni ha..


sib baik aku dah kawen...heheheh..baca jer la...


Monday, May 30, 2011

Pedi

Bila dah asyik selalu tawaf mall..
dah tak de benda pun nak beli..
mood shopping pun cam mati jer..

kata org lain gi keja..kita jer dok cuti..
apa leh buat?
 nak cari baju pun..almaklum...susahnya...
tu la..sapa soh bina badan...huh..

bila dah penat jalan..
this is the right time to rest..
takkan rest kosong jer kan?

harusla buat pedicure...

tapak kaki dah berkerak...
tak sanggup dah tengok...

harapkan spa nyer floral foot bath...isk..tak sama..
tu takat cuci kaki..scrub sikit2 boleh la..

nak buat pedi ni kita kena cari tempat yang memang khusus utk mani pedi jer..

diorang expertise bahagian ni...
tak sama dengan spa...
moh kita ke Nail Hansen...

boleh ke soh pilih color apa?
haha..buff sudah yer...


baru nak start rendam kaki..


ehh..tu jer gambar i amek..hihi...
puas hati segala kerak2 sudah di kikis...
kena kerap buat baru tip top...
at least sebulan sekali...
tapi untuk i yg kedekut ni..ikut suka hati la nak buat bila..

kalau nak jimat..amalkan kat umah jer kikis2 ni yer...

Friday, May 27, 2011

Antara dua darjat

Ni bilik orang lain...
kalau aku la..mesti sayang nak buang duit bayar mahal semata2 nak dok sini...
lain la kalau aku kaya..duit juta2...mesti pejam mata jer check in sini...

teruja kan tengok...luas...
yg terbuka tu pintu toilet..


almari...dalam almari ada bath robe, yukata, ironing board and iron, ada brush (untuk blazer ker kasut ker songkok? yg pasti untuk material cam baldu la..) ada pengilap kasut..ada safe deposit box..

nun di sana dah nampak workstation...best..meja kaca...ehh..minibar ada tepi almari..best gila ada nescafe, decaf nescafe, ada oolong tea, japaneese green tea, boh tea, gula pun banyak jenis..white sugar, brown sugar and equal..creamer pun ada...mewah la daripada hotel biasa2 takat letak teh and kopi satu jenis jer...


toilet pun best..tempat shower ada kepala shower yg gedabak cam air hujan tu...pastu hand shower pun ada..design nampak elegant and sophisticated..memang sesuai for executive...
ada hair dryer.face towel..toilettries paling tak tahan...
ada toothbrush with tooth paste, comb, razor, cotton bud, sanitary disposal, shower cap, lotion, shower cream, shampoo and conditioner...yang best ada detergent (dalam plastik in small box) and talcum powder dalam botol kecik..i liiikeee...


ada bath tub..  :)


katil best..bantal mesti ada 2 jenis..satu tebal and firm..satu mesti soft sket..


tv best...lcd besar...


ada kerusi malas ni...i liiikeee :)


keluar balkoni...ada pemandangan dari atas bukit...


lokasi hotel di atas bukit..leh nampak kawasan bawah...


ehh..ada tennis court...


the best thing i like in this room is
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.

suit hanger!!!!! super duper likkkkeeee!!!
kat depan tu tempat sangkut seluar..piring bulat tu tempat letak cuff link i think...

ada sapa tau nak beli benda alah ni kat ner?


demo letak blazer jer...



dah..sekian review bilik hotel orang....hahahahah



Thursday, May 26, 2011

Where I stay at Penang

Actually..aku balik kampung ni adhoc jer..
sebab follow hubs outstation..
malangnya kami tak leh stay together..bilik dia twin sharing dengan officemate..ermmm..

apa lagi...
aku try cari hotel apa yg best..in term of value for money and location la kan..

akhirnya aku pilih The Krystal Suites..
ada 1 room apartment..ada 2 rooms apartment..
maka dapat la idea nak ajak mak bapak and kakak mai dok skali dgn aku kalau amek 2-rooms apartment tu..
ada swimming pool..ada gym..
apartment sangat luas..kami berempat jer..
tapi kalau ada lemek...ramai lagi leh mai tidoq sini...
aku rasa the whole family leh stay here la...9 people...termasuk tido kat hall...hahahaha





dalam kabinet tu ada minibar..
kabinet atas tu ada pinggan, mangkuk, sudu , garfu..


master bedroom pun ada tv...



living room


dari pintu masuk..lihat betapa luasnya kawasan...ada dining table lagi..
workstation pun ada..


ehh..lagi sekali...microwave..


bathroom kecik jer..but ok la..


konon2 rajin buat keja la ni...


bilik kedua..pun luas juga..



sekian tayangan tempat penginapan selama 2 malam...
gamabr di ambil sebelum check out..masa check in lupa amek..hehehe


Wednesday, May 25, 2011

Naik bas

Dah bertahun tak naik bas kat Penang..
cakap kat bapak..nak gi 1st Avenue yg baru bukak kat town tu..
tapi malas nak bawa keta..
malas nak cari parking..
malas nak jam if kena time balik tu time orang balik keja..
yer la..i jer yg cuti..orang lain keja pa...
so, apak yg mood baik tolong hantar gi sana...
balik kang pepandai la i naik bas..
apak siap pesan naik bas no 302..
siap habaq tambang berapa..tapi silap la tambang pak oiii!

1st Avenue tak ada apa yang menarik sangat cuma aku rasa 1st mall in Penang yang ada butik Coach..
hahahah..
the rest..sama jer macam mall yang lain..
ada parkson..well..parkson tengah sale...hehe

ni tempat tunggu bas terbaru..dah upgrade lawa sket...dulu buruk jer..
semua bas rapid penang..tak nampak pun Penang Yellow bus...bas mini semua tak dak pulak...


i tunggu bas sekali dengan budak2 skolah..hehehe


pengalaman sungguh...penat i menapak ari ni....
letih...walaupun dah gi spa..hahaha


Tuesday, May 24, 2011

Relaxing..sightseeing...

Nama jer balik kampung..sedangkan mama n kakak kerja..
bapak pun ada urusan..
so, i jalan sorang2...wat aktiviti sendiri...

pagi2 lagi dah menuju ker Teratak Spa dekat area Bukit Jambul..
memang harga agak mahal..tapi servis ala2 spa kat hotel la jugak..
sebabnya dia nyer beautician memang yg ada cert..bukan main hentam keromo jer..

manager dia PR sangat bagus.. i liiiike..

cer tengok bilik spa dia..
kat luar pun deco cantik jer..

i amek pakej for Mother's day..

Floral foot bath
body scrub
scalp treatment
hot herbal compress
back and shoulder massage
face massage



time wat scalp treatment tu i tertido..hehe


pastu gi lunch dekat gerai tempat lepak bapak i...
sebab mai lambat..makan apa lauk yang ada ja..
ayam goreng, begedil dengan kuah kari..tak pa..janji sedap gak la..rm 4.50..

air limau suam 6 kupang jer..murah tak?
eh..sebab tokey tak dak duit pecah..air i dia kira 5 kupang jer..sukaaaa....hihi



Monday, May 23, 2011

Food Hunting @ Pasar Malam TTS


Lama i tak pi pasar malam TTS..tambah sekarang family dah pindah...lagila...

sampai jer Penang...
lunch terus kat Minah restaurant..ala..tepi Maybank Gelugor..

situ makan sedap..dapur dia bersih...

lepas selesai urusan petang tu..
kami singgah pasar malam..tapau dinner




owhh..baru 1st time nak try nasi kukus ayam berempah kat sini..dulu tak dak..
tapi biasa jer..kuah kari tak best...


maaf..gambar makanan lain tak sempat i snap sebab kebulur terus makan..lupa amek gambar...

apa yang i beli dari pasar malam ni..
coconut shake - all time fav
popia basah - all time fav
pak tongko as known as cakoi..bezanya penang nyer dia cicah dengan sos berkuah kacang

that's all to today..

Friday, May 20, 2011

Kuat menjawab..

kecik2 dulu kan..i sangat kuat menjawab..dah tua ni pun sama
asal ada benda org larang..asal ada benda tak boleh buat..ada jer jawapan i bagi...


i nakal sangat...
dulu kecik2 arwah nenek yg jaga i..
dengan dia la i selalu gaduh..

ada sekali tu kan...
tengah tengok tv..
i kan suka jer tengok cerita orang putih...
rasanya time sekolah rendah kot..

yang nenek ni sebab kurang paham kot bahasa orang putih..maka tak gemor la nengok cerita ceriti begitu..
sebenornyer dia nak nengok  rancangan lain...

sekali tu nenek i sound..

"hang ni asyik tengok cerita org putih tu awat hang nak jadi org putih ka?!!"

u all tau apa i jawab?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




"yang nenek ni nak tengok nyanyi2 ni awat nenek nak jadi  PENYANYI  ker?"




miss u nenek...