Friday, April 22, 2011

SOTHI

Agak2 korang SOTHI tu apa?
aku first time dengaq pun heran...
serius..tak pernah dengaq...

hubs la ni...hari tu dia email cakap ada pameran sajian 1Malaysia kot...ala2 nak masuk dalam Guiness Book la ni..diorang kena atuq satu Malaysia punya masakan susun panjang...jadila pameran makanan terpanjang kat dunia kot...tu tujuannya la..

apa kaitan dgn hubs?
dia kena sediakan masakan India...nama SOTHI tu la...
sib baik ada en. google...

rupanya SOTHI tu South Indian curry..
tapi bukan kari kapla ikan tu..
ni kuah dia ala2 masak lemak sayuran...
tapi tak ler macam kuah lodeh yang makan dengan lontong...
kalau nak resepi sila google..tak larat aku nak tepek sini..

dipendekkan cerita..mari kita cuba masak dulu...
bagi aku jadi la..
kena cari South Indian people tuk judge ni..ahaks...





oh yaa..aku masak telur bungkus sekali sebagai lauk...
kebetulan mak aku kat kampung sana tu pun masak telur bungkus jugak...
like mother like daughter tul la...


4 comments:

  1. Eleh ak rasa ak pnah mkn la curry tue....specialty ma telur bungkus ar...perasan like mother like daughter,,,ang ckp bnyk...ma pendiam...

    ReplyDelete
  2. hang memang pandai cari menu adik beradik...ma tak pernah masak sothi tu..hang makan mana? elehh...dengki la tu...

    ReplyDelete
  3. comelnya telo bungkus .... sothi tu sedap mkan dgn apa? nasi ke?

    ReplyDelete
  4. hahaha..kalau telo bungkus kat kedai memang satu bungkus besar jer..ni kat umah bungkus kecik2 senang amek sorang satu takyah berebut2...ala2 macam kuih ketayap jer..gemukkan sedikit ketayap tu nyer size..dapatlah size camni...sothi tu kalau google cakap makan dengan string hoppers...org melayu cakap..putu mayam..tapi kita makan dgn gula perang putu mayam tu..nak senang cerita..ikut style jawa sudah..makan dengan nasik jer sothi tu..

    ReplyDelete