Wednesday, April 20, 2011

Puzzle

Dah lama sangat aku peram buat pekasam..
tapi tak dak hasil...

bila dah terpaksa kemas 'harta karun' tu...
dah alang2...mari kita buat aktiviti baru...

dah tua usia mende ni weh...
kotak pun dah bertitik2 kuning dah...
mujur takdak anai2...
kalau dah selamat berlubang2 jadi peta dunia...

aku rasa usia dia dalam 6-8 tahun kot...
dari mula aku beli..pernah try buat...
tapi fed up...tensen...terus malas...

natijahnya...mende ni tak pernah aku buat dah..tak pernah siap...
so, aritu try buat sikit2..memang pening kepala terus..ingat senang?
susah gak sebab ada 500 pieces yang lebih kurang jer bentuk dan warna...
jenuh aku 'mengira' bintang2 untuk make sure the exact piece for that place...

kena lak minggu tu adik ada kat umah..dia pun tumpang pening sama buat sikit2..

malam2 time aku free aku buat sikit2..now..dah much more easier bila dah almost complete...
bila dah siap...ni la hasilnya...


owh..i piece missing somewhere...


jenuh aku tolak katil berhabuk tapi tak ada..

akhirnya..jumpa the missing piece kat bawah katil bilik sebelah..



yer..aku bawa merata puzzle ni..
dari bilik sebelah..masuk bilik aku..masuk bilik satu lagi..then masuk bilik aku balik...
dah..siap aku lekat pada brown paper...but then tak tau nak wat apa dah..adalah malas nak frame...
wat menyemak jer kang ni..



ops..lupa nak habaq..sebenarnya..aku beli 2 set..ada satu set lagi tu aku tak buat lagi..huhu...


No comments:

Post a Comment