Tuesday, April 5, 2011

Calar


Baru2 ni hangat diperkatakan tentang pemandu wanita kebanyakkannya memandu dengan merbahaya…sampai parlimen nun…
Kat dalam radio pun ada cerita gak…aku ni selalu dengar HotFM time gi keje..
Bak kata Fafau..cuba bagi statistik..jangan main cakap jer kalau takada statistik...
Kurang2 kena ada nisbah berapa banyak pemandu lelaki dan perempuan dan berapa ramai yang terlibat dengan kemalangan…baru fair kan?

Esoknya…ada lak topic yang pemandu wanita tersinggung dengan kenyataan yang dikeluarkan semalam tu…
Pas tu apa lagi..topik aritu terus jadi topic ‘tersinggung’..
Ada sorang pendengar ni sms...lelaki tau...dia tulis dia tersinggung dengan wife dia...
Sebab wife dia calarkan kete..sedangkan dia yang bayar...
Aku agak konon tu nak nunjukkan pompuan kalau bawa kete mesti langgaq sana sini la tu…

Tiba-tiba..suami kat sebelah pun buat2 la macam si mamat yg sms tu…
“I pun tersinggung jugak.uwaaa....ada orang tu calarkan kete senyap2 jer...bagi tau lambat2 jer...bukan nak inform cepat2..”

I pun tersengih sambil jawab..
“yang…kita kena pandai psychology..takkanlah syg baru balik training tengah penat2 tu terus nak cakap kete calar sebab I gi sagat besi pagar umah tu?..konpem u stop kete kat situ jugak gi check…kita kena ada tempoh bertenang..yer…tempoh bertenaaaaaaaanggg…”   hehehe 

> u sayang I ke sayang kete lebih ni?  Ok tipu..i tak tanya soklan tu..dulu dah pernah tanya dah…



2 comments: