Thursday, April 21, 2011

Akibat over excited...

Sorang member ni beriya-iya ajak gi Empire Shopping Galery..
semua gara2 teringin sangat nak try macaroons..eh..betul ker spelling?
sebelum ni dia pernah try buat sendiri tapi tak jadi..
so, just for the sake of nak tau the taste...gagah jugak..

sampai2 jer terus terpa kedai ni..

beli la mende alah ni..

aku lak teringin nak makan pavlova..

singgah kedai ni dan beli..

balik opis..
share kedua2 makanan yang berasaskan telur putih ni....

komen i...
naper rasa macam ada kelapa jer macaroons ni...
macam tak sangka rasa dia cam tu jer...
ermm...kalau camni..tak buat pun tak pa kot...
tak teruja macam makan red velvet...
tapi mlm tu i ada singgah makan kat Serai..bungkus lak s
Serai nyer macaroon sebijik..size besar sket dari Whisk..rasa pun better lagi kot..

pavlova ni ok la...
but tak crust yg hujung tak terkena cream tu...ada over cooked sket macam hangit2 tu betul2 mengingatkan aku pada biskut kering yg keras bentuk dia panjang macam pak tongko tu yang beli kat kedai dekat market Taman Tun Sardon yang dulu nenek aku rajin makan cicah ayaq kopi...

4 comments:

  1. pavlova yg betul2 sedap is from Alexis -mix fruit meringue. pavlova serai tu dia punya meringue macam biscuits sket tak bes langsung. hehe

    ReplyDelete
  2. ic...nanti kena try kat Alexis lak...

    ReplyDelete
  3. ooo macaroon tu taklah sedap mana pun yea.. selalu baca kt blog macam org high end je makan... tak rugilah kaktek tak makan pun ek...

    ReplyDelete
  4. hahaha..macaroon tu kalau tak silap bahan utama adalah telur putih dan serbuk badam...adalah tepung sket kot...tu google sendiri la yer...kalau buat besar sket baru enjoy sket kot makan..kalau setakat celah gigi tu...ermmm...tak sempat nak rasa terus masuk perut...tak rugi pun kalau tak makan...sedap lagi apam balik ;p

    ReplyDelete