Thursday, March 24, 2011

Wedding Hana & Arie

Last 2 weeks wedding adik bawah aku...tapi tak dapat balik awal juga although cuti Jumaat dan Isnin gara2 kena amek adik bongsu dari Bangi petang Jumaat yg jam nak mampos tu dan balik ke Bangi Ahad before 12 o'clock...nak wat camner..Isnin ada kelas...adik sorang lagi tu pulak lepas subuh Isnin tu terus hantaq KL Sentral dia nak balik Melaka...ada lab...penat2 pun..redah jer la...mujur bukan aku yg drive...cian hubs...hehe

well..tugasan aku adalah siapkan hantaran yg tak complete lagi tu..disamping menjadi jurumekap untuk pengapit...selain jurugambaq tak rasmi..dan tengok2kan dewan..hubs dah ditugaskan awal2 jaga makanan...

ni hasil make up untuk pengapit yg bawa handbag tu ;)
agak puas hati bagi seorang yang beginner dalam make up world..
tambah gembira bila ada cousin tiba2 tegur si pengapit tanya dia pi make up kat kedai ka?
even mama dan adik bongsu pun aku tolong mekap kan lite2 jer..just nak cover cela di muka..
tu pun kawan2 mak aku dah tanya pi kedai mekap juga ker semua..hahaha..
paling tak boleh tahan..ada kawan lama mak aku ni...lepas 2-3 hari kenduri gagah tepon mak aku sebab nak tanya hal pengapit (akak aku) kata makin segak..comel..dulu kurus sangat..now berseri...nak tanya kat dia pada hari kejadian tak berani..gagah tepon ok..
dah...cukupla kakak aku kembang bila semua dok cakap dia lawa..ada sapa nak masuk meminang? contact me please...hehehe


cuppies ni aku dan hubs sponsored for my sis..bawa dari jauh...
meja ni kosong sangat..mujur ada balance bunga hidup..aku susunkan..kalau ada ros putih baru naik sket seri..ni dah sekaler dengan kain lapik..


our family..without me who took the photo..as well without the bride & bridegroom..


precious baby of my cousin... 

pelamin anganku musnah betul..aku tak puas hati dengan butik pengantin yg adik aku deal...dia pun tak berkenan..tapi bila pikirkan kos..terima ajer la...



ni gifts utk tetamu..macam kilang dok lipat kotak and ikat riben ni..supposely, this is not the box that my sis ordered...ni box adhoc beli...pity her..tau apa kat dalam kotak tu? ada 5 individual packed 'BOH' tea sachets in each box..


lolipop for children..but orang tua pun makan sama..selling fast kay...aku tak sempat makan..huhu..


tiba2 ada geng kompang 1 Malaysia lak...hehe..ni sebenarnya kelab kompang kat sekolah adik aku...anak murid dia offer diri nak main kompang untuk dia...saaaaayang cikguuuuu....


kan dah cakap tadi tak berkenan dengan butik ni..adik aku tempah sewa baju dia..but dia tak berkenan..at last..adik aku sewa baju gaun putih dia kat tempat lain...even bridal bouquet tu pun aku standby buat satu untuk adik aku takut2 kalau dia tak berkenan dgn yg butik tu buat..ramalan ku benar belaka..last skali adik aku pakai bunga tangan yang aku wat juga..just dia cabut butterfly dari bunga satu lagi gi tambah kat yg aku wat tu 


dewan ni kat dalam perumahan kastam..depan dewan ada taman permainan kecil kanak2...bagus gak..budak2 takdakla berlari2 dalam dewan, sebab semua sebok nak main kat taman..hehehe


aku lebih suka meja beradap hias dengan fresh flower..hishh...




Semoga berbahagia ke akhir hayat...



No comments:

Post a Comment