Tuesday, March 29, 2011

Stylish Blogger Award


I jarang buat sebarang tag mat tag ni...
tapi kali ni try la sekali..

terima kasih Liza sebab sudi tag kan i ni..hehe

syaratnya kena tulis 7 and few things about me..
ni aku konpius.. nak seven ke nak a few thing only? hahaha

ok la..jom start...

1. aku suka pada seni...ni serius dari kecik lagi ok..dulu time skolah rendah subjek seni dan muzik my fav tau..sebab tu la kot aku leh masuk kelab kebudayaan..yes..i am one among the traditional dancers that represent my school at that time..team kami dapat no 2 beb! siap dapat buat show kat tv!
tapi tarian moden aku tak nah try la...

2. kata minat seni...tapi malangnya minat tu tak dapat diteruskan..aku rasa 2-3 tahun lepas adala saja2 nak try kat one of the fitness centre > class jazz for beginners..cian aku..injured..tak leh teruskan..from there aku terpaksa pasrah..aku dah tak boleh menari sebab tulang rawan aku koyak time bersukan dulu..ni la perkara no. 2 yg aku nak habaq...lutut kanan aku dah 2 kali tebuk atau doktor panggil autoscopy..sib baik ligamen tak putus..the only dance that i can do now is just..chicken dance i think...wuiks...hahaha...nope..ok serius..aku hanya boleh menari poco-poco jer kot ..ahaks.. ;p

3. dari cerita seni sampai cerita sakit...ni sambungan cerita sakit...last year 3 kali aku masuk spital...sekali masa tebuk lutut..sekali masa demam sebab tonsil..kali ketiga sebab nak operate buang tonsil...yes..aku seorang yang tiada tonsil sekarang...ishh...sudah cacat..sib baik dah kawen..kalau tak turun saham ;p

4. masa skolah menengah aku ada seorang bestfriend lelaki...tapi ramai orang ingat tu bf aku...apa da..mana main gf/bf time skolah..not so me la kan..aku kan suka lelaki lagi tua dari aku..tapi serius..memang close sangat..dia dulu pun ingat nak rapat ke dengan pompuan? apa kelas kawan baik dengan pompuan..ingat macam leceh la konon..amek hang..last kali baru hang tau erti sahabat..

5. ehh...tak abis pasal seni lagi la..aku realize memang aku cenderung ke arah seni maybe sebab bapak aku ada bakat seni..bukan menyanyi la..tapi pak aku pandai lukis..mak aku lak menjahit..so. aku pun dah start jahit menjahit sejak sekolah rendah..siap amek upah kat mak aku jahit silang pangkah ujung baju dan ujung tangan untuk baju yg orang tempah time raya kat mak aku..aku rasa aku dalam darjah 5 atau 6 time tu..dapat la sehelai baju aku jahit mak aku bagi seringgit..pastu bila lepas UPSR..aku dan kakak aku jual tudung wafer yang ada span kat depan siap jahit manik..menantu jiran sebelah gi bawa jual kat member2 kilang dia..kami beli tudung wafer tu, mak aku jahitkan span dan tali nak ikat belakang kepala..then, aku dan kakak jahit manik..buat duit sungguh..bila dah besaq ni..aku jahit tudung ala ariani tu pulak...hehehe..pastu jahit juga manik2 segala..

6. selain menjahit..aku minat masak memasak..tapi tak berapa minat masak laup pauk sangat..aku lebih suka baking..patutla aku sudah gemok skarang...ohh noo...sudah high colestrol skarang...kena reduce balik ni..makan oat la aku malam2 skarang..mana tak gemok..buat kek kerap sangat..yang ada kat umah berempat jer..2 warga emas mana leh makan banyak2..kang sakit aku yang susah...jadinya..terpaksa makan sendiri atau gemok kan kawan2 kat opis...hahahaha..

7. asyik cerita seni ja...takleh salahkan aku..maybe sebab aku kidal..sebab tu cenderung bidang seni..ehh..tapi aku tak fully kidal...ada benda yang aku guna tangan kanan...sebagai contoh, aku menulis tangan kiri..makan of kos la kanan..aku pegang pisau tangan kiri..tapi aku pegang gunting tangan kanan..aku main batu seremban tangan kanan..aku main sukan yang menggunakan raket aku pegang tangan kanan..cuma memanah dan baling dart jer aku konpius nak guna tangan mana...sebab dua2 aku try..samala macam pegang sudip..aku kacau tangan kiri pastu tukar tangan kanan bila rasa lenguh..dah macam main badminton pegang tangan kanan..tapi tak reti backhand terus sambil kejar bola aku tukar raket pi tangan kiri...sebab tu seimbang kot..hahaha..

8. aku suka try serba serbi..tapi mostly yang berkaitan arts..haish..nampak sangat aku silap amek course masa study dulu..ish..ish..aku suka gubah hantaran..aku suka make up..kecik2 dulu mesti suka tunggu tengok mak andam mekap pengantin..patut aku jadi wedding planner la..dan baru2 ni..aku sempat belajar make up dari seorang make up artist..yey!

okla..cukup dulu la lapan dah ni...
nak kena pass kat orang lain ker?
aku pass jer la kat beberapa kerat..harap depa baca blog I..
kalau aku tak pass tapi korang nak buat juga pun..silakan..  :)




 
 
 

1 comment:

  1. huiks..ada tag aku ka? sori le baru perasan. lama tak jenguk blog ko ni

    ReplyDelete