Wednesday, March 16, 2011

Ayda's Wedding 26 Feb 2011


Bertangguh lama entry ni..dengan nak pilih gambaqnya..nak edit bagai...
ok lah..start with this mini choc cheese muffin requested by the bride..
nak buat saiz biasa letak kotak muffin putih tu macam tak cantik..
dok berkenan kotak home made chocolate ni...penat i malam2 wat muffin..
gambaq setelah letak dalam kotak without penutup..nanti kang baru tutup..


saja amek lagi skali setelah disusun atur semua hantaran on the day before the ceremony..
total 7 dulang hantaran yg I gubahkan..

ni muffin dalam kotak dah..

as a wedding planner tak bertauliah ni..pakej termasuk hias handrail kat tangga ni..kain atas budget bride..bunga i kasi pinjam..kalau ada budget lebih leh i wat double layer with satin cloth..
time ni la baru berangan best nyer if ada steam iron cam kat supermarket tu..senang jer nak iron kain ni tanpa perlu nak hampar atas iron board..tapi mimpi jer la..sapa pun tak hingin nak tolong iron kan...hehehe
bunga dihujung tangga..abaikan bakul kat belakang yg belum disorok dalam stor yer ;p

pengantin nak gi masjid dah ni..
being a wedding planner to a dearest friend..pakej termasuk menpsycho kan family members of the bride..
hah? watdehel?
serius..kira sampai tahap disuruh bergaduh dengan adik pengantin gara2 pengantin tak nak gaduh dengan adik sendiri ;p
hahaha...dah..jangan fikir bukan2...bukan gaduh dalam erti kata sebenar..
wedding planner telah berjaya menyelesaikan masalah tanpa disedari orang terbabit ;p
agaknya pasni aku kena mantapkan skill, kena amek course psychology lak ler..
al maklum..mak pengantin pun nak kena psycho kan jugak...hehe..


antara member yg awal hadir

dlm masjid

apalah yg tok kadi cakap tu?

serius jer..

ingatkan tok kadi nak akad

last minute decision tok kadi soh apaknya nikahkan..
cayalah 'saksi' siap dok sebok amek gambaq lak..

'sah'

antara kawan di masjid

nasib baik tolak awal2 daripada jadi mak andam utk nikah ni..penat you..

sopan jer kat masjid..semua sudah selamat menadi isteri orang..

ramai org ingat maknyer yg pengantin..hihi

mas kawen

parents of the bride

seperti yg sudah diagak...daripada 7 dulang mesti bertambah..dah jadi 12..
nak tau yg i buat semua ada lapik bantal..the rest sedara mara bride yg sediakan..

Wafa anak Fira..

2 dari hadapan masih bujang ;p

owh...bunga tangan pun i wat kan..

purple from the bridegroom..

melepak..
ramai lagi rupanya ;p
eh..adik yg glemer tu tak ada dalam ni..

sebelum balik...

bila jadi orag 'kuat' pengantin..masa nak lepak sembang dengan kawan2 sangatla limited..
sebab i harus komited dan professional dengan tugas..huhu..
banyak spend masa dalam bilik pengantin  dok jaga barang time pengantin jumpa geng opis yg nak balik awal..
sampai tak sempat i jumpa cikgu kesayangan...sob..sob..cikgu cayang...saya tak sombong tau..just tak tau cikgu datang...
patut abis tugas time robongan lelaki datang..
alih2 family dia panggil i jugak tok jadi pengapit express..aiseyman..lupa nak bawa turun handflower..berlari i naik atas amek bunga dulu..mujur mak lang tolong cover jadi pengepit ;p

to both of u...semoga berbahagia selalu..
maaf andai ada yg terkurang..


2 comments:

  1. kenapa nampak anisa mcm tak bermaya...dia tak sihat ke?

    ReplyDelete
  2. hmmm...dia sihat jer...mungkin sebab lain kot...hehehe...cuba tanya dia..

    ReplyDelete