Tuesday, February 1, 2011

Azam Baru

Aku tak berniat nak ada sebarang azam tahun ni..
Tapi tiba2 dah terjadi sendiri…

Ni hubs nyer pasal ler ni...
Aritu dia punggah semua toiletries yg kecik2 tu sebab taknak semakkan almari dia...
Secara tak langsung..kami pun sama2 la la decide baik kita guna semua toiletries kecik yg diperoleh dari hotel la..hospital la...simpan pun bukan hari2 nak travel baru nak bawa..so...better letak dalam bathroom...guna sampai abis then leh buang..if nak simpan bekas..a few only la..biar yg praktikal untuk reuse balik..

Aku pun start ler punggah yg akunyer..terus segala losyen mosyen kecik semua aku keluarkan..terus merajinkan diri nak pakai balik..kalau tak..bertahun la bende tu semua tak bersentuh...isk...

Masih lagi dalam mode clear kan stock barang2 yg ada…perfume pun dah lama tak beli..bertimbun aku ada..botol besar da 3..botol miniature tak kira lak ada berapa..tu pun ada yg aku kurang berkenan aku lantingkan kat hubs..agak2 bau yg unisex la aku pass…
Hubs ni lak jenis yg pakai perfume macam nak mandi ke hapa...cepat nau abis...aku pakai lagi lama dari dia tak abis2...

Barangan make up pun dah lama tak beli...cuba abiskan apa yang ada..sebab memang banyak..sebab tu aku gagah juga make up ari2 gi keje although kadang2 malas...takkan nak buang kan..beli mahal..sayang barang oooiii..

Supplement lagi...isk...dulu time bujang jarang aku lupa makan supplement...lepas kawen..hancusss...bukan jarang lupa..tapi selalu lupa makan...

Sekarang...mari kita berazam habiskan segala benda dengan berhemat...kurangkan pembaziran.. ;)


No comments:

Post a Comment