Friday, February 18, 2011

Album lama

Disuatu hari...

anak: ma dah packing ker semua barang nak pindah nanti?

ibu:    dah..tinggal sikit2 jer lagi..

anak: barang Aida ada banyak lagi ka?

ibu:    hah..album gambaq hang bertimbun2..nanti hg bawa balik sana...

anak: ala..ma simpan la...mama ni...sampai hati ma tak mau tengok gambaq aida ka...

ibu:    bukan ma yg tak mau tengok..tapi hg sendiri yang tak mau tengok apa hal...

anak: bukan tak mau tengok...tapi malas nak bawa balik sini...dalam tu ada gambaq ex-girlfren hubs
          skali..nanti dia tengok sama...

ibu:     hang buang jer la gambaq ex-gf dia tu...

anak:  mana boleh..tu gambaq kenangan aida dengan kawan2 jugak...

ibu:     ala...gambaq ex-gf pak hang bertimbun dalam album kat umah ni..mama relax jer...

anak:  yer la..yer la...nanti aida bawa balik sini la..huh...

(dalam hati: abisla alasan aku takleh pakai..padahal bukan sebab gambaq ex-gf..sebenarnya aku malas nak semakkan umah aku kat sini..mama pun takmau semakkan umah dia dengan album aku..hish...nak simpan mana weh?)

4 comments:

  1. brg aku pon byk kt umah mak...buku satu lemari....tinggal jer..hihih...ko bli la lemari khas utk album...tau ko konpem2 byk album gambarkn!

    ReplyDelete
  2. malas nak beli perabot la..sebab esok2 ni nak pindah jugak..ni temporary jer dok kat Klang ni...tunggu ada umah baru leh set siap2 perabot apa nak letak..

    ReplyDelete
  3. mak aih.simpan gmbr gb/bf lagi?haha.diyana habis dah koyakkan baik gmbr ex gf suami,tmbh lg ex bf saye. en suami tk bg simpan,die kate...buat modal gadoh sj.

    ReplyDelete
  4. haha..gambaq x-bf tak sure ada lagi ke tak,kalau ada pun hubby tak tau sbb dia tak pernah amek tau sape kah mamat tu...but gambaq x-gf hubby ada banyak jer dalam simpanan saya ;p > fyi, ex-gf hubby adalah kawan baik saya..hahahaha

    ReplyDelete