Friday, January 28, 2011

Not ordinary chicken rice..


Nampak nasi ayam ni macam biasa jer kan..
Masa hari tu nak buat jamuan perpisahan untuk opismate..ingat nak order jer nasi ayam...
So..kami ni gi la food testing dulu kat satu cafe ni...
Kang tetiba main order jer..kena tak sedap mampos…mula ingat nak order bungkus dalam polisterin jer semua…lepas gi test makan…hmmmm…ada perubahan perlu dibuat….

Pengkritik makanan telah sepakat membuat komen2 berikut….

Nasi ayam ni sedap la…
Sup dia tak macam sup lain yg rebus air letak ajinomoto jer lebih..
Sup dia siap ada carrot...
Macam sup kat umah...
Serius...sambal dia pun ok...
Memang rasa macam makan nasi ayam homemade...
Harga pun ok..rm 4.50 jer..
Diorang lak provide catering..leh hantar ke opis dia caj rm 4.70 jer per person..2 kupang je delivery///
Tak perlu bungkus...dia set kan  buffet atas meja...
Nak order kuih pun ada…air pun boleh juga order..

Tengok menu makanan dia siap ada western food lagi…nasi campur pun ada ler…tak ler mahal pulak..
Rasanya café ni baru bukak…

….

Then, masa nak bayar nasi kat kaunter..tanya kat mamat cashier merangkap waiter juga…
“ada contact number tak?”

Mamat tu tanya balik… “nak nombor saya ker kedai?”   ;p  lol….hahahah


Salah paham disitu…tadi kami tanya dengan akak yg serve nasi ayam..dia kata bisnes card takder lagi..nanti dia tulis no. tepon..so, mamat tadi tak tau kisah sebenar...




2 comments:

  1. dekat mana cafe nih? boleh try...
    btw tak salah kan jawapan cashier tu...

    ReplyDelete
  2. Cendana Cafe : dekat Kelana Jaya area opposite building Kastam..sebelah building Angkasa.

    Jawapan cashier tu memang tak salah...salah paham jer sebenarnyer ;p

    ReplyDelete