Thursday, January 13, 2011

Korea Day 6

Day 6 : 31 Dec 2010
-checkout
-breakfast nearby airport > duty free shop
-departure

Jenni dah pesan..esok kol 6am berkumpul...nak ada kat airport by 9am...flight kol 11am kot...jarak perjalanan ke airport around 1.5 jam..breakfast kat dutyfree area nerby airport...spesis udon mee jugak..pastu turun bawah ada jual lagi barangan nak perabis duit..skin care macam2..pinggan mangkuk pan periuk semua ada...ceramic knife pun ada..di sebabkan aku dah perabis KRW aku tinggal syiling jer...dok ko senyap2 disitu..ni perabis beli brooch kat namdaemun semalam dan malam tu jenni bawa tokei brooch mai hotel kami pilih di situ...tapi aku rasa kat namdaemun lagi murah..kami pandai tawaq..kuikuikui..

lepas check in..masa untuk berpisah..sedihnya tinggal jenni...
masal last day ni la aku tanggalkan bahagian dalam winter coat supaya yg luar nyer aku pack sesiap dalam bag..yg dalam aku pakai..dalam bas aku buka time nak sampai airport soh hubs simpan dlm bagpack dia siap2..so, takdakla kami kena buka beg besaq nak susun balik..beg pun tak banyak..pandai jer arrange...macam tak shopping jer..  ;p

aku rasa sebab jenni pakai boot tumit tinggi la..boot aku flat jer...patutla..pastu kan mata aku still bengkak cam org baru pas nangis..sebab tu si Izura kata nampak aku cam nak nangis jer tinggal jenni..hahaha...

kat tempat perlepasan..sempat lagi aku tawaf kedai..gila..Tod's ada sale 30-40 %..macam nak rembat jer kasut..tapi tahan....sempat tengok gucci...padamkan hasrat..masuk salvatore..fendi..dior..miu miu...ko tengok jer la....at last..ko masuk digital shop...beli ni jer...USD17 apprx. rm 54 untuk 4 GB memory card for my camera..memang nak ais  space dah yg aku guna 2 GB jer..rasa berbaloi beli sebab aritu tengok kat usco 4GB around rm80..
terus try masuk dalam camera and snap...

sampai mesia around 5pm mesian time..gi solat dulu baru la nak naik erl then dinner kat klsentral terus...sajer banjer hubs sebab esok bday dia..beli 1 slice secret recepi cake...

aritu kan aku cakap nak tayang kat sini jaket yg hubs actually requested me to wear...ni dia...

eeeiii..kak aida..awat macam jaket moto jer...tu kata adik...aku pun rasa macam tu jugak...

dalam dia berbulu..tebal gak jaket tu...tapi aku was2 aku mampu tahan ker kalau pakai kat korea ni?
mujuq aku beli coat sendiri..lenkali kalau nak test cuaca..u pakai la sendiri yer syg....

memang satu kenangan manis jer..both of us memang asyik teringat jer percutian kali ni...terus hubs isytihar every year 25 dec-1 jan adalah cuti rasmi ujung tahun dia akan amek untuk gi jalan2 berdua...hmmmm....aritu bising jer bila i ajak gi jalan2..skarang..kalau tak gi jauh pun..gi dekat2 pun jadila...hny..tahun ni krabi nak tak? * wink ..wink..*

2 comments:

  1. amie, cam best jer trip ko ni...ko amik dgn travel agent mn eh?

    ReplyDelete
  2. memang best pun..aku amek apple holiday muslin tour..harga mahal sket dari tour lain but service excellent..sangat puas hati..

    ReplyDelete