Wednesday, January 5, 2011

Holiday mode ;p

Bermula lah satu percutian rahsia…
Eh..rahsia ker?
Yup…memang rahsia..I memang suka rahsia2 ni...  ;p
PIL and family belah hubs memang tak tau kami gi holiday…my family jer tau..
Hanya hubs nyer bro sorang tu jer yg tau..no worry..his lip zipped…hehehe

Agak2 korang mesti tertanya2 naper nak rahsia2 ni?
Well..hubs memang tak suka heboh2..tambah lak mak bapak dia jenis yg cepat risau..tambah2 bila baru lepas kena bom..
Aku pun malas nak heboh sebab malas nak spend a lot of money on souvenirs..
Kedekutnya…well..if korang dah habiskumpul duit nak spend untuk holiday expanses..sure rasa berat bila nak menampung expanses tambahan untuk orang lain kan?
Dah ler rate diorang tinggi..kalau satu keychain sekupang boleh ler aku beli 20-30 bijik..
lagi pun tak berani nak janjikan apa2 kat orang..kena tengok keadaan..ada rezeki lebih..boleh beli..if tak dak..better spend for yourself..if dah kopak sangat...tak beli apa2 pun..tengok pemandangan udahler..janji sampai..hihi

Dah lama plan..this is one of the reason gak why nak tangguhkan pregnancy..
Bab ngandung tu takper la..later2 kay..
Now nak citer bab holiday..

We have decided to join Apple Muslim Holiday Tour during matta fair ramadhan ago…
Malas nak fikir panjang..mula nak gi sendiri..but bila fikir2 balik..try tour lak..aku tak konpiden hubs leh bawak ;p silap haribulan aku yg jadi guide..hahahaha…

This is our anniversary vacation sekali sambut bday hubs..hehe..
Actually..hubs yg beriya2 nak gi Korea..nak imbau kenangan masa keje sana mula2 chat dengan I kot rasanya..
Owh..aku tak cakap lagi ekk aku gi korea yer…
This is his 4th time here…but this is my first time…
Aku pun nak gi sana sebab nak merasa winter..jakun nak main salji konon..
selalu jalan time autumn or summer jer..
Next time gi jalan mana2 time spring lak yer..i jakun musim bunga jugak ;p

Our flight on Christmas day..2330..so, kena ada airport by 9pm..masa tu la baru nak jumpa tour leader semua..sebelum ni berurusan online or on the phone jer..
Mujur adik ipar tolong hantaq gi komuter..dah ler adhoc aritu SIL both datang umah…we all senyap jer buat macam biasa..tak nampak gaya2 nak kuar umah..sorang dah balik..lega…sorang lagi tak balik lagi..tambah dia nampak BIL baru sampai..dia tunggu jap..dia tak tau BIL datang sbb nak anta kami gi komuter..isk..dah terbohong sunat cakap balik kampung jer..hahaha..

By 10.30pm dah tunggu kat gate..
Frust hokay..ingat dpt naik flight yg ada individual screen kat setiap seat..  L
Dpt naik yg satu screen kat tengah share reramai..huhu..
Dah ler susah tidoq mlm tu…supper dapat sandwiches jer..memang cut down cost la..breakfast amek omelet..

Esoknyer cerita sambung kemudian yer..



No comments:

Post a Comment